2013. augusztus 11., vasárnap

Habos lekváros-diós linzer


Hozzávalók:

Tésztához:

15 dkg vaj vagy 10 dkg zsír
40 dkg liszt
10 dkg cukor (v. ennek megfelelő mennyiségű por alakú édesítőszer)
3 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
1/2 cs. sütőpor

Tésztára:

3-4 ek. lekvár
15 dkg dió
2-3 ek. cukor

Tetejére:

3 tojás fehérje
5 dkg cukor

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet negyed órára beteszünk a mélyhűtőbe, majd kizsírozott-lisztezett tepsibe (25 x 35 cm) reszeljük.
A töltelékhez a diót, a lekvárt és  a cukrot összekeverjük és a 
tepsiben levő tésztára simítjuk, Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. 
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk és a diós krém tetejére simítjuk, majd  annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a hab egy kicsit megpirul.



2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szép, finom is biztos.

Roza írta...

Finom, Kati, főleg frissen!:) Az a ropogós linzer...:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...