2013. augusztus 18., vasárnap

Roza szelet

Addig-addig morfondíroztam azon, hogy milyen süteményt süssek - lévén, egyikhez ez nem volt, másikhoz az - hogy a végén kitaláltam egy süteményt, amit szerénytelenség nélkül Roza szeletnek neveztem el:)
Hozzávalók:

Tésztához:

15 dkg vaj vagy 10 dkg zsír
40 dkg liszt
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
1/2 cs. sütőpor

Tésztára:

25 dkg lekvár
25 dkg dió

Következő réteg:

4 tojásból piskóta

Piskótára:

25 dkg lekvár
25 dkg darált mák

Tetejére:

3 tojás fehérje
5 dkg cukor

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet negyed órára beteszünk a mélyhűtőbe, majd kizsírozott-lisztezett tepsibe (25 x 35 cm) reszeljük.
A töltelékhez a diót a lekvárral összekeverjük és a tepsiben levő tésztára simítjuk. Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Közben 4 tojásból piskótát készítünk és az elősütött diós linzer tetejére simítjuk. Újabb 10-12 percig sütjük, hogy a piskóta már rózsaszín legyen. Közben a mákot is összekeverjük a lekvárral és a piskóta tetejére kenjük. 5-6 percre visszatesszük a sütőbe, közben a tojásfehérjéből a cukorral és pár csepp citromlével kemény habot verünk, majd a lekváros mák tetejére kenjük. Most
már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a hab egy kicsit megpirul
.

Az éppen kisült sütemény:

5 megjegyzés:

Rozi írta...

Nagyon mutatós,szép magas sütemény,ahogy a receptet elolvastam finomnak is tűnik!
A neve is tetszik!

Vicuska írta...

Csodás alkotás!!!

Roza írta...

Ugye, Rozi?:)) Köszönöm szépen:)

Vicuska, köszönöm:)

Kati írta...

Nagyon fini is lehet:)Ne is szerenykedj:)Bocsi az ekezethianyert:)

Roza írta...

Semmi baj, Kati, köszönöm szépen!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...