Oldalmegjelenítések:

2013. szeptember 27., péntek

Őszibarack lekvár

Van az udvarunkban egy barackfa. Én hoztam pár éve, mert az általam oly nagyon szeretett, "szőlős" barack néven ismert fajta termett rajta.
Az idén van először sok termése, mire ki is derült, Parasztbarack az ő becsületes neve. Valóban!:) Én azért hívtam szőlős baracknak, mert régen a szőlőkben sehonnan nem hiányozhatott:)
Kissé hamar tönkremegy, ezért mentettem a menthetőt és pár üveg finom lekvárt főztem belőle. A jól bevált sárgabarack lekvár receptje szerint!
Az idén legjobban a lekvár mennyisége alakult... Savanyúság kellene még. Remény van, mert még nagyon sok a zöld paradicsom, a kisdinnye, még egy kis káposzta, paprika, aztán uccu!

A lekvárokhoz visszatérve, valószínűleg még főzök valamiből lekvárt, az tuti!:) Lehetőségeim vannak:
pl. birs, sütőtök, kökény - ha le nem lopják. Lassan a kamrában már talpalatnyi hely sem lesz, de üsse kavics!:) Sokan vagyunk: 5 felnőtt, mindjárt 5 gyerek. Meg azért a Tesómnak is szoktam adni olyasmit, amiről tudom, neki nincs.
Egy szóval, nem kell aggódnom, hogy ránk romlanak a lekvárok, savanyúságok, paradicsomlevek, szörpök. Jut eszembe, szörpök! Abból elég kevés lett, de beosztással él az ember.

Azt észrevehettétek, hogy a süteményfélék elég csekély számban fordulnak elő nálam... Már ez is egy lépés az egészséges(ebb) életmód felé. Ha mégis készítek, mindig a legkisebb tepsiben, hogy hamar elfogyjon, ne lehessen rájárni. Pedig, ahol ennyi-féle lekvár van, ott eleve adott lenne az ilyen-olyan sütemények készítése. Nem. Minden lekvár a legkevesebb cukorral készült, mindegyikről kijelenthetem, tuti bio. Csak hát akár bio, akár nem annyira, szénhidrát ezekben is van bőven.
Csak hogy egyőnk se feledje, kitartóan ügyelek a súlyomra, az elfogyasztott szénhidrát mennyiségére. A cukrom is rendben van. A többi bajon nem segít se a sütemény, se a koplalás:)

2 megjegyzés:

martinelli írta...

Ez a kedvencem :) de idén csak sárgabarackot tettem el.

Roza írta...

Sajnos, nekem sem lett sok...

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...