Most az a helyzet állt elő, hogy más tollaival ékeskedem. Ámbár nem, mert elmesélem, hogy életembe először ettem vaddisznópörköltet. Péteremék, ha szolgálatban vannak, rendszeresen főznek. És hogy, hogy nem, vaddisznópörkölt már nem is egyszer volt. Kérdeztem, mennyivel szállnak be fejenként? Mondta, az attól függ, ki akar enni, de akkor az korlátlanul vehet, amíg van. Visszakérdezett, miért? Mondtam, hogy szeretnék befizetni egy adagra... De mondta, hogy szükségtelen, mert ő mindig csak egy adagot eszik, de van, aki később is eszik még. Tehát: hozott nekem egy adag - szerintem professzionálisan elkészített - vaddisznópörköltet!:)
Én pedig igyekszem ehhez méltó képpel bemutatni, sőt a nevét is feljegyezni az ügyes szakácsnak:)
A teríték
És a vaddisznópörkölt burgonyával, kovászos uborkával és egy pohárka szekszárdi kékfrankossal...
Akár csak, ha vendégségben lettem volna:)
(A vaddisznópörköltet készítette: Szombathi Gábor tűzoltó főtörzsőrmester. A bor a szekszárdi Mészáros Borházból származik, a kovászos uborka saját gyártmány:)
6 megjegyzés:
De finomat ettél Róza, most irígykedem:) Nem sokszor ettem vaddisznó pörköltet, de ha jól van elkészítve mennyei eledel:)
Erzsike, én is most ettem először, de nagyon finoman volt elkészítve, nagyon ízlett!:)
Jól néz ki!!! Én amúgy is bírom a vadételeket....
Marika,mint kiderült, én is!:))
Ilyen ebédre én is szívesen befizetnék :)
Katalin, ezzel a gondolattal nem vagy egyedül:)
Megjegyzés küldése