Oldalmegjelenítések:

2013. október 3., csütörtök

Folytatódik a savanyúság-eltevő projekt.

Megállapítottam, hogy savanyúságból van a kamrámban a legkevesebb:(
Vannak lekvárok, befőttek, paradicsomlevek, némi savanyúság is, de több kellene.

Mivel az időjárásos már a talaj-menti fagyokat emlegette, leszedtem a zöld paradicsomokat, nehogy tönkre menjenek. Ez ma eszembe is jutott. Időm volt rá, mivel a felújítás miatt mást nagyon csinálni nem tudok...
Aztán azon gondolkodtam, mi lenne még, amivel eltehetnék vágva is zöld paradicsomot, aztán majd az apróbbakat egészben.
Tehát paprika, káposzta, hagyma, birs, kis zöld dinnye és a zöld paradicsom. Ezeket vagdostam össze.
 Üvegekbe töltöttem őket. Miután kicsit összeestek, a keletkezett helyet fél paradicsomokkal és birs gerezdekkel pótoltam.
 Az általam leginkább kedvelt savanyúság felöltő lével felöntöttem, majd lekötöttem őket.
A projekt holnap folytatódik, apró zöld paradicsomokat egészben rakom el, és maradt még birs, hagyma, dinnye, azokat nagyobb szeletekre vágom, és tormát is teszek bele.

13 megjegyzés:

horimarika írta...

Ez mesés!

Katalin írta...

Hű de sok finomságot tettél el! A csalamádé a kedvencem :)
Gyönyörű a kamrád :)
Láttad a Mözsi blogomon Leányvárat?

Éva írta...

De nagyon sok szép mindent tettél már el.Nagyon szép a kamrád! Szeretem az ilyen vegyes csalamádékat én is. Régebben egészben tettem el zöldparadicsomot, de az egészet én ettem meg pedig finom volt de nem nyerte el a család tetszését.

Agnes. írta...



Gyonyoru a polcod!!

Roza írta...

Köszönöm szépen az elismerő szavakat!:)

Katalin láttam, még háborogtam is, amíg el nem olvastam, mert azt hittem, megint itt jártál a szomszédban!:)

Katalin írta...

Igen, ott jártunk, de még a nyáron :) csak most került rá sor, hogy feltegyem, mert vártam a barátnőmtől azt az öt képet a pince és a Hímzésmúzeum belsejéről. A múzeumban nem fényképeztünk, mert még 1000 Ft-ot kellett volna fizetni érte a belépődíjon kívül :) De nagyon szép volt!

Elisabeth írta...

Kedves Róza, köszönöm hogy meglátogattad blogomat és kommentáltál. Micsoda szerencsém hogy pont most rá kattintottam a befőtt projectedre. Gyönyörü dolgokat készitettél, és szépen el rendezted a kamra polcokban.

Imádom a csalamádét is különösen, pláne ahogyan te készitetted, nem hagytál ki semmit. Ügyes vagy, és sok féle finomságokat készitesz.
Követem blogodat, szivesen várlak vissza hozzám!

teller-cake írta...

Képzeld, most tettem el először én is zöld paradicsomot gyöngyhagymával. Nagyon izgatott vagyok a végeredmény miatt! Szerintem mennyi idő múlva érdemes megkóstolni, megnyitni az első üveget?

trollanyu írta...

Én már pár üveggel is megelégednék:) Gyönyörű a kamrád, anyukámnak is ilyen volt mindig, a savanyúságokat amúgy is imádom, egy finom sült húshoz, pörkölthöz mennyei:)

Roza írta...

Katalin, a nyári kirándulásodról tudtam... Akkor tárgyaltuk, hogy milyen közel jártatok hozzám...

Elizabeth, köszönöm az elismerő szavaidat.

Zsuzsi, megmondom őszintén, én már csak akkor szoktam megkezdeni a savanyúságokat, amikor elfogy a friss, vagy ismét megdrágul. Ez kb. novemberben szokott bekövetkezni.
Annyi idő tuti kell, hisz - legalább is én - hidegen öntöm rá a levet... Sajnálom, nem tudok mit mondani:(

Erzsike, én nem tudok annyit eltenni, amennyi el ne fogyna!:)
Köszönöm az elismerő szavaidat!:)

teller-cake írta...

Köszi Roza, akkor november végéig mindenképpen várok, vagy legalább is megpróbálok... :)))

Roza írta...

Azért írjad meg, hogy már jó volt-e, legalább én is tudom:)

martinelli írta...

Mennyi sok szép finomság! Látszik, hogy ügyes a háziasszony! :)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...