2013. október 6., vasárnap

Vegyes pörkölt

A tegnapi nagy munkához vegyes pörköltet főztem. Bele krumplit, hozzá nokedlit és friss, vegyes salátát.
Mindenkinek nagyon ízlett, még a csöppség Zsozsókának is!:)
Hozzávalók:
(8 személyre)

1 kg sertés köröm
1,5 kg sertés lapocka
2 fej vöröshagyma
bors
babérlevél
3 db paradicsom
2 db tv paprika
3 ek. őrölt paprika
8 db burgonya


Elkészítése:

A feldarabolt körmöt, a felkockázott vöröshagymát a fűszerekkel (kivéve az őrölt paprikát) és a paprikával, paradicsommal, annyi vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi. A forrástól számítva 1 órát főzzük, ekkor hozzáadjuk a szintén kockára vágott lapockát is. Amikor ezzel is újra felforrt, hozzáadunk 2-3 ek. őrölt félédes paprikát. Megkóstoljuk, ha kell utána ízesítünk és még egy bő órát főzzük, amíg a köröm és a lapockahús egyaránt megpuhul. Kb. 3/4 óránál beletesszük a hosszúkásra vágott burgonyát. Mire a hús elkészül a burgonya is megpuhul.
Tálalhatjuk csipetkével, galuskával. Én az utóbbit készítettem hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...