2013. november 9., szombat

Paradicsom leves, túrós-pudingos máglyarakás

Ma ebédre az örök kedvenc paradicsom leves,
másodiknak pedig Túrós-pudingos máglyarakás készült:
Hozzávalók:
(6 személyre)

20 dkg szikkadt vajas kifli
0, 5 l tej
3 dkg vaj
3 egész tojás
10 dkg cukor

1 cs (25 dkg ) túró
1 ek. kr. cukor
1 cs. vanília
1 egész tojás
1 ek. Tejföl

2, 5 dl
fél cs. vaníliás pudingpor
1 tojás sárgája
1, 5 ek. cukor

Elkészítése:

A kifliket karikára vágjuk és egy tálba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a kiflikre öntjük. Egy kisebb, kb. 20x25 cm-es tepsit kizsírozunk és lerakunk egy sor áztatott kiflit. Erre jön a túró, melyet ízesítettünk a kr. cukorral a vaníliával, 1 egész tojással és 1 ek. Tejföllel. Megint egy sor áztatott kifli következik, majd a fél cs. elkészített pudingpor, melybe belekevertünk (nem forrón) egy tojás sárgáját. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 percig sütjük. Közben a tojások megmaradt habját felverjük kemény habnak és ízesítjük 3 ek. Lekvárral. Ezt a habot a megsült puding tetejére simítjuk, majd 10-15 percre még visszatesszük a sütőbe, amíg a hab szépen megpirul. 


Kockákra vágva tálaljuk.

Ch. tartalma: 300 gramm
1 adagé: 50 gramm


2 megjegyzés:

Kati írta...

Mindkettő nagyon finom:) Én is nagyon szeretem a paradicsomlevest:)

Roza írta...

Nálunk is egyöntetűen szereti mindenki:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...