Végül a zöldbableves
és egy fél csirkemellből készítettem pirított, currys csirkemell csíkokat, vegyes őszi körettel. Az őszi köret pirított burgonyából, sütőtökből és birsből állt. Hozzá az általam savanyított zöld paradicsomot tálaltam.
(4 személy részére)
1 egész csirkemell filé
szójaszósz
színes bors
chilis szósz
csípős currypor
fél kg burgonya
fél kg sütőtök
2 db birsalma
3-4 ek. étolaj
só
Elkészítése:
A csirkemell filéket egyforma csíkokra vágtam és a szószokban bepácoltam. Állni hagytam.
A burgonyát, a sütőtököt megtisztítottam, a birsalmán a héját rajta hagytam, majd egyforma, vékony szeletekre vágtam őket. A felforrósított étolajon addig pirítottam őket, amíg megpuhultak. Szalvétára kiszedtem őket és enyhén sóztam. A visszamaradt kevés olajon nagy hőmérsékleten pár percig pirítottam a csirkemell csíkokat. Én nem éreztem szükségét, hogy sózzam őket, a szószok elég sót tartalmaztak.
Tálalásnál a vegyes őszi köret mellé tálaltam a csirkemell csíkokat.
Savanyúságot kínáltam hozzá.
4 megjegyzés:
Ez az őszi köret igazán megfogott:) Kipróbálandó:)
Csak ajánlani tudom!:) Kár, hogy így a képen nem annyira látszanak a színek...:)
Még köretnek nem készítettem, de külön-külön nagyon szeretem a sütőtököt, és a birsalmát is, de ami késik, nem múlik, majd kipróbálom. A tököt csak egyszerűen megsütve, a birsalmát pedig sajtnak - most is van, jó kis nasi - vagy kompótnak készítem elsősorban.
Lívia, én egyforma szeletekre vágtam őket és kevés forró olajon addig pirítottam őket fedő nélkül, amíg megpuhultak. Utána sóztam meg őket enyhén. Nagyon finom volt!:)
Megjegyzés küldése