Ezt az ételt még a múlt hét végén készítettem, de akkor más is volt,amit felposztoltam, most meg legalább van mit feltennem:)
Először mérgelődtem, hogy a gyerekek csontos rövidkarajt hoztak, de amikor megláttam, hogy rajta van (csontos karaj árban!:) a szűzérme is, elszállt a bosszúságom és eszembe jutott ez a recept. Ez szűzérméből az igazi, de karajjal elkészítve is finom.
Az utóbbi időben nagyon népszerű köret lett nálunk a ganca:) Receptje ITT található!
Hozzávalók:
60 dkg sertés szűzérme, esetleg karaj
8 db szeletelt bacon
3-4 evőkanál étolaj
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
bors
só
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst egyforma, hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Személyenként 4 db-ot számolok.) Sózzuk, borsozzuk. A bacon szeleteket félbevágjuk és mindegyik hússzeletet becsomagoljuk, majd fogvájóval összetűzzük. Az olajat a vajjal felolvasztjuk egy serpenyőben és amikor jól felmelegedett, belerakosgatjuk a göngyölt húsokat. Lefedjük és amint sülni kezd, kisebb lángra vesszük. Nem kell sok, amint megpirul a szalonna, megfordítjuk, hogy a másik fele is szép pirosra süljön. Ekkor kiszedjük a serpenyőből a húsokat és a csokor petrezselyemzöldet, melyet összeaprítottunk, a vajba dobjuk. Pár pillanatig kevergetjük, majd ráöntjük a tejszínt. Összeforraljuk. A húsokat visszahelyezzük a forró mártásba.
60 dkg sertés szűzérme, esetleg karaj
8 db szeletelt bacon
3-4 evőkanál étolaj
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
bors
só
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst egyforma, hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Személyenként 4 db-ot számolok.) Sózzuk, borsozzuk. A bacon szeleteket félbevágjuk és mindegyik hússzeletet becsomagoljuk, majd fogvájóval összetűzzük. Az olajat a vajjal felolvasztjuk egy serpenyőben és amikor jól felmelegedett, belerakosgatjuk a göngyölt húsokat. Lefedjük és amint sülni kezd, kisebb lángra vesszük. Nem kell sok, amint megpirul a szalonna, megfordítjuk, hogy a másik fele is szép pirosra süljön. Ekkor kiszedjük a serpenyőből a húsokat és a csokor petrezselyemzöldet, melyet összeaprítottunk, a vajba dobjuk. Pár pillanatig kevergetjük, majd ráöntjük a tejszínt. Összeforraljuk. A húsokat visszahelyezzük a forró mártásba.
Bármilyen burgonyakörettel tálalhatjuk.
Volt egy korábbi variáció is, oda nem írtam receptet.
A hús a recept szerint készült, a sült burgonya receptjét most adom közre:
A sült burgonyához a meghámozott, 4-be vágott burgonyákat forró, sós vízbe dobjuk. Az újraforrástól számítva 3 percig főzzük. Ekkor kiszedjük a vízből, de az edényt, amibe kiszedtük, visszatesszük a forró vízre, hogy a burgonyából/ról minden víz elpárologjon. Kb. 1 dl étolajat elkeverünk 1 mokkáskanál sóval, megborsozzuk és kevés őrölt cseresznyepaprikát, vagy chilit szórunk bele. Elkeverjük. A burgonyákat ezzel a keverékkel összeforgatjuk, majd egy tepsiben szétterítjük, és forró sütőben pirulásig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése