2014. január 31., péntek

Gyömbéres-chillis aprópecsenye pirított narancsszeletekkel, hasábburgonyával


Hozzávalók:

60 dkg sertéshús
3-4 ek. chillis olaj
reszelt gyömbér
reszelt narancshéj
bors

2-3 db narancs
6 db közepes burgonya

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra szeleteljük, majd lobogó forró vízbe dobjuk, mintegy 3 percre. Ekkor leszűrjük és hagyjuk elpárologni a vizet róla.
A kisebb kockára vágott húst a felforrósított chillis olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd  szórunk rá egy kevés reszelt gyömbért (ennek hiányában csipetnyi őrölt gyömbérport), és egy kevés reszelt narancshéjat. Fedő alatt puhulásig pároljuk. Ekkor kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A visszamaradt olajba dobjuk a megtisztított és gerezdekre szedett narancsot, amit éppen csak annyira pirítunk meg, hogy kellemesen átforrósodjon és picit puhuljon. Kiszedjük a hús mellé. Ha szükséges, a serpenyőbe öntünk még egy kevés chillis olajat, ha úgy ítéljük meg, maradt elég, akkor beledobjuk a hasábra vágott burgonyát és annak pirulásáig, teljes puhulásáig sütjük. Megsózzuk és tálaljuk a hússal, naranccsal.
Díszítés gyanánt megszórhatjuk kevés petrezselyemzölddel, ha van kéznél.


2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Roza, ez istenien hangzik, teljesen az én ízvilágom:)

Roza írta...

Ennek örülök, Erzsike!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...