Oldalmegjelenítések:

2014. január 28., kedd

Rakott krumpli

 
 Én sosem készítek két egyforma rakott krumplit. Hogy milyen lesz a végeredmény, azt az határozza meg, mi van a hűtőben, sőt, hogy kinek készítem. Mert pl. ha mondjuk csak magamnak készítenék rakott krumplit, akkor csak tojás és krumpli lenne, persze a tejfölös öntettel. Nálunk gyerekkoromban mindig csak ilyen rakott krumplit ettünk.
Aztán az évek folyamán menzák, üzemi konyhák, ismerősök formálták a rakott krumpli készítési szokásaimat. Virslivel, kolbásszal, hagymával, tetejére bacon-szeletekkel.... És még ki tudná felsorolni a sok különböző összeállítást.
Ma Zsozsóka kisunokámmal ketten fogyasztjuk a rakott krumplit, ezért a tojáskarikák mellett maradék csirkehús-kockák is játszanak. És a tejfölbe, a jobb ízhatásért tettem egy kis kolbász zsírt, ami a napokban sütött disznótoros után maradt meg. Tuti ízleni fog a kis drágámnak:)) Házi vágott vegyes savanyúsággal fogjuk fogyasztani.
De mindentől függetlenül számomra mégis a gyerekkoromban megszokott, egyszerű rakott krumpli maradt A rakott krumpli:)

3 megjegyzés:

marisz57 írta...

Roza! biztos finom volt a rakottkrumplid, remélem Zsozsókának is ízlett!
Én úgy készítem, hogy a tepsi egyik felében csak tojáskarikákat teszek, a másik felébe kolbászkarikák is vannak, aztán kinek melyik a kedvence, úgy szedünk belőle.

Kati írta...

Nálunk is a hagyományos, egyszerű a menő, sőt nálunk tejföl sem szokott kerülni rá, hanem kis otthoni tejről leszedett tejszín.

Roza írta...

Marika, látod az jó ötlet!:)

Kati, a házi tejszínnek tuti finom lehet!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...