Én sosem készítek két egyforma rakott krumplit. Hogy milyen lesz a végeredmény, azt az határozza meg, mi van a hűtőben, sőt, hogy kinek készítem. Mert pl. ha mondjuk csak magamnak készítenék rakott krumplit, akkor csak tojás és krumpli lenne, persze a tejfölös öntettel. Nálunk gyerekkoromban mindig csak ilyen rakott krumplit ettünk.
Aztán az évek folyamán menzák, üzemi konyhák, ismerősök formálták a rakott krumpli készítési szokásaimat. Virslivel, kolbásszal, hagymával, tetejére bacon-szeletekkel.... És még ki tudná felsorolni a sok különböző összeállítást.
Ma Zsozsóka kisunokámmal ketten fogyasztjuk a rakott krumplit, ezért a tojáskarikák mellett maradék csirkehús-kockák is játszanak. És a tejfölbe, a jobb ízhatásért tettem egy kis kolbász zsírt, ami a napokban sütött disznótoros után maradt meg. Tuti ízleni fog a kis drágámnak:)) Házi vágott vegyes savanyúsággal fogjuk fogyasztani.
De mindentől függetlenül számomra mégis a gyerekkoromban megszokott, egyszerű rakott krumpli maradt A rakott krumpli:)
3 megjegyzés:
Roza! biztos finom volt a rakottkrumplid, remélem Zsozsókának is ízlett!
Én úgy készítem, hogy a tepsi egyik felében csak tojáskarikákat teszek, a másik felébe kolbászkarikák is vannak, aztán kinek melyik a kedvence, úgy szedünk belőle.
Nálunk is a hagyományos, egyszerű a menő, sőt nálunk tejföl sem szokott kerülni rá, hanem kis otthoni tejről leszedett tejszín.
Marika, látod az jó ötlet!:)
Kati, a házi tejszínnek tuti finom lehet!:)
Megjegyzés küldése