Hozzávalók:
24 dkg rizs
1 l. tej
2 dl víz
4 egész tojás
20 dkg cukor
2 kávéskanál liszt
4 dkg vaj
reszelt citromhéj
vaníliás cukor
10 dkg mazsola
csipetnyi só
Elkészítése:
A tejbe beleöntjük a vizet, a cukor felét, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót és felforraljuk. Amikor forr, beleöntjük rizst és kevergetve addig főzzük, amíg újra felforr. Ekkor lefedve takarékon működő sütőbe helyezzük. Kevergetni szükségtelen, addig maradjon a sütőben, amíg a rizs a tejet mind magába szívja.
Közben kikeverjük a tojások sárgáját a cukor másik felével és a szoba hőmérsékletű vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Amikor a rizs egy kicsit hűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, zsemlemorzsával megszórt, kb. 25x35 cm-es tepsibe öntjük. A tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával és sütőbe téve mintegy 35-40 perc alatt megsütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Kockákra vágva, vanília sodóval, málnaszörppel, bármilyen lekvárral, csokiszósszal tálaljuk.
3 megjegyzés:
Istenien hangzik:)
Nagyszerű, szeretjük és szoktam is készíteni, kicsit másképpen, most tanultam valami újat, hogy kell megfőzni a rizst, ezt ki fogom próbálni.
Kati, Rózsa, köszönöm szépen:)
Megjegyzés küldése