Oldalmegjelenítések:

2014. február 8., szombat

Rizsfelfújt

 Hozzávalók:

24 dkg rizs
1 l. tej
2 dl víz
4 egész tojás
20 dkg cukor
2 kávéskanál liszt
4 dkg vaj
reszelt citromhéj
vaníliás cukor
10 dkg mazsola
csipetnyi só

Elkészítése:

A tejbe beleöntjük a vizet, a cukor felét, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót és felforraljuk. Amikor forr, beleöntjük  rizst és kevergetve addig főzzük, amíg újra felforr. Ekkor lefedve takarékon működő sütőbe helyezzük. Kevergetni szükségtelen, addig maradjon a sütőben, amíg a rizs a tejet mind magába szívja.
Közben kikeverjük a tojások sárgáját a cukor másik felével és a szoba hőmérsékletű vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Amikor a rizs egy kicsit hűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, végül a kemény habbá vert  tojásfehérjét. Kizsírozott, zsemlemorzsával megszórt, kb. 25x35 cm-es tepsibe öntjük. A tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával és sütőbe téve mintegy 35-40 perc alatt megsütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Kockákra vágva, vanília sodóval, málnaszörppel, bármilyen lekvárral, csokiszósszal tálaljuk.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Istenien hangzik:)

Rózsa írta...

Nagyszerű, szeretjük és szoktam is készíteni, kicsit másképpen, most tanultam valami újat, hogy kell megfőzni a rizst, ezt ki fogom próbálni.

Roza írta...

Kati, Rózsa, köszönöm szépen:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...