2014. február 11., kedd

Tojásos nokedli tyúkhúr salátával.

A tojásos nokedli - gondolom - különösebb magyarázatot nem kíván.
A tyúkhúr saláta talán annál inkább.
Fiatal, zsenge tyúkhúrt szedjünk. Az hiszem, most csak olyat találunk:) Szedjük a dúsabb, hegyéhez közelebb lévő 5-6 cm-es kis részt. Alaposan mossuk meg, majd ugyanolyan salátalevet készítsünk, mint a fejes salátának. Tálaláskor csak belemártjuk egy pillanatra a tyúkhúrt és máris tálaljuk. Nem áztatjuk a lében, ugyanúgy, mint a fejes salátát sem. Finom, ropogós, így tél vége felé kifejezetten jólesik egy kis zöldet enni.
 Egyébként olvashatunk a tyúkhúr mindenféle gyógyhatásáról is, engem éppenséggel egyik sem vezérelt, de egyik ellen sincs kifogásom:)
Egyszer már használtam tyúkhúrt, akkor tésztára szórtam rá.
A következő, amit készíteni fogok, a gyermekláncfű zsenge levele lesz. Lehet vegyesen a tyúkhúrral is.

6 megjegyzés:

annalíz írta...

Nagyon guszta !

Roza írta...

:)

marisz57 írta...

Idönként én is szoktam tyúkhúr salátát készíteni, és meg is eszem magam, mert másnak nem kell, hiába bizonygatom, milyen jó az élettani hatása.

Roza írta...

Nem baj Marika, mi majd jó egészségesek leszünk!:)

Ani írta...

Nahát! Milyen jó ötlet!

Roza írta...

Jó bizony, Ani!
Télen drága is, és semmit sem ér az üvegházi fejes saláta. A tyúkhúr meg az összes élettani értékével csak úgy ott terem:))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...