A tojásos nokedli - gondolom - különösebb magyarázatot nem kíván.
A tyúkhúr saláta talán annál inkább.
Fiatal, zsenge tyúkhúrt szedjünk. Az hiszem, most csak olyat találunk:) Szedjük a dúsabb, hegyéhez közelebb lévő 5-6 cm-es kis részt. Alaposan mossuk meg, majd ugyanolyan salátalevet készítsünk, mint a fejes salátának. Tálaláskor csak belemártjuk egy pillanatra a tyúkhúrt és máris tálaljuk. Nem áztatjuk a lében, ugyanúgy, mint a fejes salátát sem. Finom, ropogós, így tél vége felé kifejezetten jólesik egy kis zöldet enni.
Egyébként olvashatunk a tyúkhúr mindenféle gyógyhatásáról is, engem éppenséggel egyik sem vezérelt, de egyik ellen sincs kifogásom:)Egyszer már használtam tyúkhúrt, akkor tésztára szórtam rá.
A következő, amit készíteni fogok, a gyermekláncfű zsenge levele lesz. Lehet vegyesen a tyúkhúrral is.
6 megjegyzés:
Nagyon guszta !
:)
Idönként én is szoktam tyúkhúr salátát készíteni, és meg is eszem magam, mert másnak nem kell, hiába bizonygatom, milyen jó az élettani hatása.
Nem baj Marika, mi majd jó egészségesek leszünk!:)
Nahát! Milyen jó ötlet!
Jó bizony, Ani!
Télen drága is, és semmit sem ér az üvegházi fejes saláta. A tyúkhúr meg az összes élettani értékével csak úgy ott terem:))
Megjegyzés küldése