Oldalmegjelenítések:

2014. március 17., hétfő

Cserépben sült pulykaszárny, vele sült vegyes zöldségekkel, kora tavaszi vitaminsalátával.

Cserépben sült pulykaszárny, vele sült vegyes zöldségekkel:
A cserepet legalább 1 órahosszára vízben beáztatjuk. Addig elkészítjük a zöldségeket és a pulykaszárnyakat.
A pulykaszárnyakat - tisztítás után - sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket - burgonya, zeller, vöröshagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé - megtisztítjuk és kb. egyforma nagyságúra daraboljuk. Egy tálban összekeverjük őket, sózzuk, borsozzuk. A beáztatott tál alsó részét fagyos zsírral bekenjük, hogy a zöldségek ne ragadjanak bele és beleöntjük az előkészített zöldségeket. a pulykaszárnyakat - tetszés szerint egészben, vagy kettévágva - megsózzuk, borsozzuk és a zöldségek tetejére helyezzük. A cserép fedelét rátesszük, majd a sütőt begyújtjuk és a cserepet a sütőbe helyezzük. Kb. másfél óra alatt készül el.

Kora tavaszi vitaminsaláta:
Úgy is megfogalmazhatnám, hogy az ember körbejárja a még üres kertjét és minden ehető zöldet (pitypang-levél, csalán, sóska, medvehagyma, citromfű, kint felejtett és almányi nagyságú fejet növesztett friss káposzta) összegyűjt, majd vesz hozzá 1 almát és egy sárgarépát, leginkább a színe miatt. Ízesítésnek fokhagymát, citromlevet, sót, borsot, cseppnyi édesítőszert v. mézet, kefírt v. natúr joghurtot.

A zöldeket folyó vízen gondosan átmossuk, és szép vékonyra felszeleteljük. Az almát, a fokhagymát és a sárgarépát lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, cseppet édesítjük, citromot csavarunk rá, ráöntjük a kefírt, v. a joghurtot és egy kis ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Hihetetlenül ízletes saláta lett. A beltartalmi értékéről nem is beszélve:) Ha a sárgarépát és az almát is a saját kertünkből származtathatjuk, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez egy bio saláta!:) Fillérekért.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Húst nem eszem a héten, de a vitaminsaláta az simán jöhetne:)

Roza írta...

Katikám, csak biztatni tudlak! Meg tudtam volna enni belőle egy nagy tállal!:)

Gabriella írta...

Kicsit megkéstem ma az ebéddel, de jól jönne most ez a finomság Tőled. Így tavasszal egyébként is még jobban ki vagyok éhezve a zöldségekre...

Roza írta...

Köszönöm, Gabriella!:) Éppen ezért esik nagyon jól ilyenkor egy ilyen saláta:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...