(1-2 személyre)
3 dkg bacon szalonna
1 nagyobb db csiperkegomba
1 egész csirkecomb
1 sárgarépa
1 kicsi zeller
1 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1, 5 dl paradicsomlé
1, 5 dl csirke alaplé
tabasco szósz
só
bors
2-3 ek. étolaj
Köretnek:
7 dl víz/tej keveréke
só
2 dkg margarin
Elkészítése:
A baconszalonnát apró kockákra vágjuk, 2 ek. olajat öntünk alá és kiolvasztjuk. A töpörtyűket kiszedjük a zsírból és félretesszük a tálaláshoz.
Ebbe a zsiradékba tesszük bele a csirkecombot (jelen esetben egy alsó combot és egy szárnyat:) és mindkét felét szép barnára pirítjuk (még nem fűszerezzük). Amikor készen van, a combot kivesszük és félretesszük.
Amíg pirul, megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket, felkockázzuk a hagymát, a fokhagymát. A felforrósított zsiradékba először a gombát tesszük bele. addig pirítjuk, amíg kevés levet enged. Ekkor hozzáadjuk a többi zöldséget, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy ek. tabasco szószt, ennek hiányában erős Pistát, de azt ízlés szerint, hogy kellemesen csípős legyen. egyet rottyantunk rajta és beletesszük a csirkecombot is. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, a csirke alaplevet és lassú tűzön készre főzzük.
Tálalásnál kanállal galuskákat szaggatunk a puliszkából, ha hígabb, akkor a tányérban szétterítjük és a közepére tesszük a combot, a raguval. A végén megszórjuk a töpörtyűvel és finomra vágott petrezselyemzölddel.
4 megjegyzés:
Hűha, de megéheztem a tányérkád láttán! Vagyis ami benne van, nagyon guszta!
Nagyon guszta, irtó finomat főztél! :)
Hú, ez tényleg nagyon jól mutat:) Szeretném :)
Köszönöm szépen, Lányok!:)
Megjegyzés küldése