Hozzávalók:
25 dkg penne tészta
8-10 dkg fekete olajbogyó
15 dkg darált hús
jókora marék medvehagyma-levél
kb. 10 cm hosszú póréhagyma szár
Tabasco szósz
1 dl főzőtejszín
2-3 evőkanál étolaj
só
bors
Elkészítése:
A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd vékony szeletekre. Ugyanígy a medvehagyma-levelet és az olajbogyót is.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a darált húst, kicsit átsütjük, majd a pórét és az olajbogyót, végül a medvehagyma-levelet.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a csípős íz eléréséhez megszórjuk egy kis Tabasco szósszal.
Ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd a közben kifőzött "al dente" pennére öntjük. Összekeverjük és tálaljuk.
2 megjegyzés:
Friss medvehagyma leveleket az idén először a Bécs melletti nagy erdőben ettem. Egyszerűen nem bírtam megállni és telepakoltan a szendvicsemet friss zölddel. :)
Így kora tavasszal én is gyakran vagyok így:) Bármit, csak valami friss zöld legyen!:)
Megjegyzés küldése