Hozzávalók:
4 személyre:
8 db csirkeszárny
1 kis doboz natúr joghurt
1 ek. ketchup
1 ek. paprikakrém
3 gerezd fokhagyma
bors
só
2 ek. étolaj
Elkészítése:
Lehetőség szerint a joghurtos pácba már előző este beletehetjük a csirkeszárnyakat, de ha ez nem lehetséges, frissen is finom. A csirkeszárnyakat besózzuk. A joghurtba belekeverjük a ketchupot, a paprikakrémet, az összenyomott fokhagymát és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
Egy megfelelő nagyságú tepsit kiolajozunk. A csirkeszárnyakat beletesszük és ráöntjük a joghurtos keveréket. (Ha előző este készítjük, akkor egy edényben összekeverjük a csirkeszárnyakat a joghurtos keverékkel és jól lezárva - a fokhagyma miatt - betesszük a hűtőbe. Felhasználáskor az olajozástól folytatjuk:) Fóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben sütjük kb. 1 órahosszat. Ekkor megnézzük, a húsokat megforgatjuk. Ha sok leve keletkezett, akkor fólia nélkül tesszük vissza és addig sütjük, amíg a leve elpárolog és a hús szép piros színt kap. Közben még lehet forgatni.
Rizibizivel és krémfehér sajtos salátával tálaltam.
A salátához felhasználtam tépkedett fejes salátát, uborkát, piros- és sárga paprikát, póréhagymát, újhagymát. Az öntetet, amihez kb. 3 ek. olivaolajat, borsot, sót, 1 citrom kifacsart levét, kakukkfű-leveleket, és kevés chilis mártást (jelen esetben Tabasco szószt) teszünk, majd jól összerázzuk. Tálalás előtt kevéssel öntjük az előkészített salátára, óvatosan összekeverjük, majd reszelünk rá krémfehér sajtot. Túlságosan sokat ne, vagy ha nagyon sajtosan szeretnénk, az öntetből hagyjuk ki a sót, mert a krémfehér sajt erősen sós.
(Rózsaszirmokkal díszítettem az elkészített salátát.)
2 megjegyzés:
Ezt a receptedet elviszem, és valamelyik nap kipróbálom.
Köszönöm szépen! :)
Szívesen Marika!:)
Megjegyzés küldése