Oldalmegjelenítések:

2014. május 23., péntek

Magyaros-joghurtos öntetben sült csirkeszárny rizibizivel, krémfehér sajtos salátával

Hozzávalók:
4 személyre:

8 db csirkeszárny
1 kis doboz natúr joghurt
1 ek. ketchup
1 ek. paprikakrém
3 gerezd fokhagyma
bors

2 ek. étolaj

Elkészítése:

Lehetőség szerint a joghurtos pácba már előző este beletehetjük a csirkeszárnyakat, de ha ez nem lehetséges, frissen is finom. A csirkeszárnyakat besózzuk. A joghurtba belekeverjük a ketchupot, a paprikakrémet, az összenyomott fokhagymát és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
Egy megfelelő nagyságú tepsit kiolajozunk. A csirkeszárnyakat beletesszük és ráöntjük a joghurtos keveréket. (Ha előző este készítjük, akkor egy edényben összekeverjük a csirkeszárnyakat a joghurtos keverékkel és jól lezárva - a fokhagyma miatt - betesszük a hűtőbe. Felhasználáskor az olajozástól folytatjuk:) Fóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben sütjük kb. 1 órahosszat. Ekkor megnézzük, a húsokat megforgatjuk. Ha sok leve keletkezett, akkor fólia nélkül tesszük vissza és addig sütjük, amíg a leve elpárolog és a hús szép piros színt kap. Közben még lehet forgatni.
Rizibizivel és krémfehér sajtos salátával tálaltam.
A salátához felhasználtam tépkedett fejes salátát, uborkát, piros- és sárga paprikát, póréhagymát, újhagymát. Az öntetet, amihez kb. 3 ek. olivaolajat, borsot, sót, 1 citrom kifacsart levét, kakukkfű-leveleket, és kevés chilis mártást (jelen esetben Tabasco szószt) teszünk, majd jól összerázzuk. Tálalás előtt kevéssel öntjük az előkészített salátára, óvatosan összekeverjük, majd reszelünk rá krémfehér sajtot. Túlságosan sokat ne, vagy ha nagyon sajtosan szeretnénk, az öntetből hagyjuk ki a sót, mert a krémfehér sajt erősen sós.
(Rózsaszirmokkal díszítettem az elkészített salátát.)

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Ezt a receptedet elviszem, és valamelyik nap kipróbálom.
Köszönöm szépen! :)

Roza írta...

Szívesen Marika!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...