2014. június 30., hétfő

Zöldbabos aprópecsenye rizzsel, töpörtyűvel

Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb, 
30 dkg zöldbab, 
5 dkg füstölt szalonna, 
1 fej vöröshagyma, 
1 teáskanál pirospaprika, 
2 dl tejföl, 
1 evőkanál liszt, 
só, 
bors, 
delikát, 
1 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt kivesszük egy tányérra, majd a zsiradékra tesszük az apróra vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre pirult, akkor lehúzzuk a tűzhelyről az edényt és a hagymához keverjük a pirospaprikát. Rátesszük a csíkokra vágott húst, a zöldbabot, a fokhagymát, átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés delikátot szórunk rá és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, kevés vizet lehet alá önteni.) Ha elkészült, akkor a lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáöntjük zöldbabhoz és összeforraljuk.
Tálalás előtt a pörcökkel megszórjuk. 


Köretnek adhatunk hozzá galuskát, tepsiben sült burgonyát, rizst.

1 adag szénhidráttartalma köret nélkül 9 gramm

2 megjegyzés:

MJ írta...

Nagyon gusztusos. Bevállalnám! :)

Roza írta...

Azt elhiszem!:) Nekem is ízlett:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...