2014. július 12., szombat

Amerikai palacsinta


Eddig még sosem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam, illetve megkóstoljuk ezt, az egy időben nagyon népszerű és jellegzetesen amerikai édességet.
Ma sütöttem párat, aztán levontam a következtetéseimet:
- a mi vékony palacsintánk legalább is megszokottabb
- sok időt vesz igénybe, amíg megfelelő mennyiség elkészül
Nem volt rossz, de nem fogom sűrűn megsütni:)
Hozzávalók: 

40 dkg finomliszt 
10 dkg vaj 
6 dl tej 
2 tojás 
1 csomag sütőpor 
2 evőkanál kristálycukor 
csipetnyi só 

Elkészítése: 

A lisztet szitáljuk egy tálba,  keverjük össze a sütőporral, a cukorral és a csipetnyi sóval. Az olvasztott  vajat öntsük a lisztes keverékhez, a langyos tejjel együtt. Ezután üssük bele a tojásokat.  Keverjük csomómentesre a tésztát, és hagyjuk állni tíz percet. 

Kenjünk ki olajjal egy serpenyőt,  hevítsük fel jó forróra, és kis adagokban süssük ki a tésztát. Nem kell annyit a serpenyőbe önteni, mint a hagyományos palacsintánál. Ha megsült, tálaljuk vajkockával, juharsziruppal, bármilyen lekvárral, vagy krémmel. 


1 megjegyzés:

Kavics írta...

Ez a recept nálam a gofri alapja, amit a gofrisütőben készítek. Szeretjük, gyorsan elkészül és laktató.
Az amerikai palcsintát receptjét úgy ismerem, hogy a tojások fehérjét külön kell keményr felverni és az alapanyagokhoz hozzáadni. Ettől lesz kellemes laza (vastagabb) "piteszerűbb" a tésztája.
Itt olvashatsz nálam róla: http://bessyke-2.blogspot.de/2015/08/palacsinta-malna-alomban.html
Üdv. Kavics

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...