Oldalmegjelenítések:

2014. július 17., csütörtök

Kovászos uborka

Már nem az első üveg kovászos uborkám az idén (második:). Nekünk sajnos, nem lett uborkánk, úgy vásároltuk az üzletben.
Az első üveggel nagyon finomra sikerült, lassan el is fogy. Úgy időzítem, hogy mire az előző elfogy, akkorra készüljön el ez. Utána már ritkábban készítek kovászos uborkát, mert már érik a paradicsom, lassan a paprika is, akkor kissé háttérbe szorul ez a finomság.
Kicsi unokáim közül a csöpp Anna imádja a kovászos uborkát:) A puha közepét kicsócsálja, de látszik rajta, mennyire ízlik neki:) Zsozsóka nem szereti annyira. A nagyok közül  Lilike és Lackó szereti.

10 dkg kovászos uborka szénhidráttartalma: 1,9 g

4 megjegyzés:

Lívia írta...

Én imádom a kovászos uborkát, semmi savanyúság vagy paprika, paradicsom nem tudja háttérbe szorítani. Én már az idén kétszer egymás után készítettem nagy üveggel, most készül a harmadik, és folyamatosan késő őszig készítem amíg csak kapható uborka. Én is úgy csinálom, hogy még az egyik el sem fogyott, már készül a másik.

Roza írta...

Finom is a kovászos uborka!:) Én is későig készítem, de csak eleinte sláger, később a paprika, a paradicsom kicsit háttérbe szorítja:)

Lívia írta...

Igen, finom a paprika és a paradicsom is, de mindegyik más miatt. Az kovászos uborka savanyúság, a hűtőből kivéve a nagy melegben üdítő, magában is vagy étel mellé savanyúságként. A paprika, paradicsom megint másra való, vagy natúr esszük valami mellé vagy valamilyen salátaként vagy salátába vagy töltjük vagy lecsóként stb. Szóval nem egy célt szolgálnak, nálunk elférnek egymás mellett, és megunhatatlan.

Roza írta...

Én egy napon belül is meg tudom enni őket:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...