2014. július 28., hétfő

Mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel, paradicsomsalátával

Még valamikor az év elején Aledánál olvastam a receptet. A napokban eszembe jutott, elkészítettem és nem bántam meg!:) 
Hozzávalók: 
(2 főre)

60 dkg halfilé, 

30 dkg újkrumpli, 
30 dkg sárgarépa, 
3 evőkanál méz, 
1 csapott kávéskanál chili por, 
4 evőkanál olíva olaj, 
1 citrom leve és reszelt héja, 
só, 
bors

Elkészítése: 


A citrom héját lereszeljük, és a levét kiszorítjuk. Hozzáadjuk az olíva olajat, a mézet, a chili port, a sót, és a borsot, majd jól összekavarjuk. A halat feldaraboljuk és beletesszük a páclébe. Míg áll, megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, ha szükséges félbe vagy negyedekbe vágjuk. A halat a zöldségekkel együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a páclevet. Fóliával lefedjük és 30 percig sütőben sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk. Friss citromlével tálaljuk. 
Egy adag szénhidráttartalma 63,3 g

Kovászos uborkával fogyasztottuk, de a menyemnek készítettem egy adag paradicsomsalátát: 
Hozzávalók:
(1 személyre)

1 nagy, vagy 2 kisebb paradicsom
ízlés szerint feta sajt
pár szem olajbogyó

bors
friss bazsalikom
2 ek. balzsamecet

Elkészítése:

A paradicsomot és az olajbogyót vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a balzsamecetet, óvatosan összekeverjük, majd rámorzsoljuk a feta sajtot és frissen vágott bazsalikommal szórjuk meg.

Az adag szénhidráttartalma 13,7 g

2 megjegyzés:

Aleda írta...

Egészségetekre legyen! Örülök, h ízlett :)

Roza írta...

Nagyon finom volt, Adélka!:) A menyemnek különösen ízlett. Máskor is kell ilyet készítenem. Köszönöm Neked!!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...