Még valamikor az év elején Aledánál olvastam a receptet. A napokban eszembe jutott, elkészítettem és nem bántam meg!:)
Hozzávalók: (2 főre)
60 dkg halfilé,
30 dkg újkrumpli,
30 dkg sárgarépa,
3 evőkanál méz,
1 csapott kávéskanál chili por,
4 evőkanál olíva olaj,
1 citrom leve és reszelt héja,
só,
bors
Elkészítése:
A citrom héját lereszeljük, és a levét kiszorítjuk. Hozzáadjuk az olíva olajat, a mézet, a chili port, a sót, és a borsot, majd jól összekavarjuk. A halat feldaraboljuk és beletesszük a páclébe. Míg áll, megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, ha szükséges félbe vagy negyedekbe vágjuk. A halat a zöldségekkel együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a páclevet. Fóliával lefedjük és 30 percig sütőben sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk. Friss citromlével tálaljuk.
Kovászos uborkával fogyasztottuk, de a menyemnek készítettem egy adag paradicsomsalátát:
Hozzávalók:
(1 személyre)
1 nagy, vagy 2 kisebb paradicsom
ízlés szerint feta sajt
pár szem olajbogyó
só
bors
friss bazsalikom
2 ek. balzsamecet
Elkészítése:
A paradicsomot és az olajbogyót vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a balzsamecetet, óvatosan összekeverjük, majd rámorzsoljuk a feta sajtot és frissen vágott bazsalikommal szórjuk meg.
Az adag szénhidráttartalma 13,7 g
Egy adag szénhidráttartalma 63,3 g
(1 személyre)
1 nagy, vagy 2 kisebb paradicsom
ízlés szerint feta sajt
pár szem olajbogyó
só
bors
friss bazsalikom
2 ek. balzsamecet
Elkészítése:
A paradicsomot és az olajbogyót vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a balzsamecetet, óvatosan összekeverjük, majd rámorzsoljuk a feta sajtot és frissen vágott bazsalikommal szórjuk meg.
Az adag szénhidráttartalma 13,7 g
2 megjegyzés:
Egészségetekre legyen! Örülök, h ízlett :)
Nagyon finom volt, Adélka!:) A menyemnek különösen ízlett. Máskor is kell ilyet készítenem. Köszönöm Neked!!:)
Megjegyzés küldése