2014. július 26., szombat

Sajt chips

Bármilyen kemény sajtból készíthető. Aki szereti, füstöltből is, illetve vegyesen is készítheti.
Ha szögletes a sajt, akkor kb. 5x5 cm-es négyzeteket vágjunk, vastagságuk 2-3 mm legyen. Ha kerek sajtunk van, akkor háromszögeket készítünk. Egy tányérra helyezzük őket, nem túl közel egymáshoz és betesszük a mikróba, teljes fokozaton kb. 1 percre. Tartsuk szemmel és ha már aranybarnák, akkor készen is van, kivesszük, picit várunk vele és máris fogyasztható. Egy lapáttal óvatosan alányúlunk és elemeljük a tányérról.
 Kellemesen ropogós-sós sajt chipseket kapunk. A mennyiségét úgy tapasztaljuk ki, mennyien vagyunk és mennyit tudunk elfogyasztani.
10 dkg trappista sajt szénhidráttartalma: 1,6 g

4 megjegyzés:

teller-cake írta...

Micsoda ötlet, sajtimádóknak való - azaz nekem! ;-)))

Roza írta...

Ennek igazán örülök!:)

Lívia írta...

Mi minden nap eszünk sajtot, többnyire trappistát a reggelihez.De szoktam panírozott, rántott formában is készíteni. De ebben a változatban még nem készítettem. Biztos finom lehet így is.

Roza írta...

Líviám, egyszer próbáljad ki. De chipsként kifejezetten nasinak való.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...