Odafigyelünk az étkezésünkre. Ezért pl a rántott szeletet is ritkábban készítem. Inkább flekkent, vagy natúrszeletet, egybensült-, vagy pácolt húsokat készítek. Sok salátát, párolt zöldségeket.
Ha rizst, vagy burgonyát is készítek köretként, akkor csak minimális mennyiséget, hogy kisebb legyen a kísértés:)A csicseriborsós vegyes saláta hozzávalói:
(4 személyre)
10 dkg csicseriborsó (üveges,konzerv)
20 dkg padlizsán (egy nagyobb fele)
1 db fehér paprika
1 db piros paprika
1 db sárgarépa
1 db alma
5 dkg krémfehér sajt
1 kisebb fej lila hagyma (most vörös)
fél jégsaláta tépkedve
2 db paradicsom
3 ek. balzsamecet
só
bors
worchestershire szósz
pár csepp tabasco szósz
2-3 ek. olivaolaj
1 citrom leve és lereszelt héja
megszórni snidling, vagy koriander
A csicseriborsót leszűrtem és alaposan leöblítettem. A padlizsánt meghámoztam, majd vékonyra (3 mm) szeleteltem és 2-3 ek. olivaolajjal kikent tepsiben sorba raktam, majd forró sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem. Megvártam, amíg kihűlt és kissé összedaraboltam. A többi hozzávalót is megtisztítottam és lehetőség szerint egyforma vékony szeletekre vágtam őket. A padlizsánt is hozzáadtam. A végén sóztam, borsoztam, ízlés szerint tettem rá a szószokból és a balzsamecetből, ill. a citromléből. Rámorzsoltam a krémfehér sajtot, óvatosan összeforgattam, megszórtam snidlinggel és tálalásig hűtőbe tettem.
1 megjegyzés:
Ezt a pofátlanságot!... Én a hús sütésére voltam kíváncsi, nem erre a katyvaszra!
Megjegyzés küldése