2014. szeptember 14., vasárnap

Ananászos-gombás sertéscsíkok

Az étel az ITT talált recept alapján készült.
Hozzávalók:
(4 személyre)

1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg sertéshús (lapocka, comb, de készülhet természetesen csirkemellből is pl.)
50 dkg gomba
1 doboz ananászkonzerv
1 tk. étkezési keményítő
2 dl tejszín (állati, 30%-os)
só és bors
Elkészítése:

A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, erős tűzön fehéredésig kevergetjük, majd a lángot takarékra állítva, fedő alatt párolni kezdjük. A folyadékot folyamatosan, apránként pótoljuk alatta, mintha csak pörköltet főznénk.
Ha már majdnem megpuhult a hús, adjuk hozzá a megtisztított, cikkekre vágott gombát és az ananászdarabokat is - levével együtt.
Élénk tűzön, néha megkeverve összefőzzük, hagyjuk, hogy a leve kissé elpárologjon.
A keményítőt elkeverjük pici hideg vízzel, majd a tejszínnel, és a gyümölcsös húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk (a borsot ne sajnáljuk), és forraljuk ki.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Az étel szénhidrát tartalma 4 főre 75 gramm (köret nélkül)
1 adag szénhidrát tartalma 18,8 gramm (köret nélkül)
1 adag párolt rizs szénhidrát tartalma 62,4 gramm
1 adag szénhidráttartalma körettel 81,2 gramm

2 megjegyzés:

Kati írta...

Ez istenien hangzik Roza, kipróbálós :)

Roza írta...

Én is így jártam, Kati!:) Nagyon finom!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...