Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg sertéshús (lapocka, comb, de készülhet természetesen csirkemellből is pl.)
50 dkg gomba
1 doboz ananászkonzerv
1 tk. étkezési keményítő
2 dl tejszín (állati, 30%-os)
só és bors
Elkészítése:
Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, erős tűzön fehéredésig kevergetjük, majd a lángot takarékra állítva, fedő alatt párolni kezdjük. A folyadékot folyamatosan, apránként pótoljuk alatta, mintha csak pörköltet főznénk.
Ha már majdnem megpuhult a hús, adjuk hozzá a megtisztított, cikkekre vágott gombát és az ananászdarabokat is - levével együtt.
Élénk tűzön, néha megkeverve összefőzzük, hagyjuk, hogy a leve kissé elpárologjon.
A keményítőt elkeverjük pici hideg vízzel, majd a tejszínnel, és a gyümölcsös húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk (a borsot ne sajnáljuk), és forraljuk ki.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Az étel szénhidrát tartalma 4 főre 75 gramm (köret nélkül)
1 adag szénhidrát tartalma 18 , 8 gramm (köret nélkül)
1 adag párolt rizs szénhidrát tartalma 62 , 4 gramm
1 adag szénhidráttartalma körettel 81 , 2 gramm
2 megjegyzés:
Ez istenien hangzik Roza, kipróbálós :)
Én is így jártam, Kati!:) Nagyon finom!
Megjegyzés küldése