Oldalmegjelenítések:

2014. szeptember 29., hétfő

Chilis csirkemell csíkok fűszeres sült sütőtökkel

Hétfőnként gyakran előfordul, hogy ebédre a vasárnapi ebédből megmaradt étel kerül az asztalra. Ma ez csak félig volt igaz... A tegnapi tepsis sütőtökből maradt csak, a combok elfogytak. Még volt egy negyed adag csirkemell, abból készítettem kellemesen csípős chilis húst.  
 Hozzávalók:
(1 adaghoz)

1 adag fűszeres sült sütőtök
kb. 15 dkg csirkemell filé
1 ek. étolaj
2 ek. chili szósz
bors
(sózni nem sóztam, a chili szószban van só)
Elkészítése:

A felcsíkozott csirkemell filét jó alaposan bekeverem  chili szósszal, megborsozom, majd a felforrósított olajon kb. 5 percig pirítom. Felesleges tovább, amikor a hús színe világosra vált, megfordítjuk, a másik felét is addig sütjük és kész. Így nem szárad ki az amúgy száraz csirkemell.
A sütőtököt mikróban óvatosan átmelegítettem, majd mellétálaltam a frissen elkészült chilis húst.
Szénhidrát tartalma: 46 , 6 gramm.

Annababa szintén sütőtököt evett. 

2 megjegyzés:

Isabel írta...

Én is nagyon szeretem a sütőtököt. Lányom, mikor a barátnőjével albérletben lakott, csinált levest belőle. Amennyit azzal vacakolt szegény!
Én legújabban még a felvágást is megkönnyítettem magamnak. Mert ugye nagyon kell vigyázni, kemény a héja. Egész egyszerűen beteszem az egészet a sütőbe, ha puhára sül, pillanatok alatt le lehet a héjától pucolni. Már a lányom is elárulta, hogy nem tölt időt leveskészítéssel, ami amúgy se ízlik túlzottan a párjának. Bár szegény mindent megeszik, amit elé tesznek. Én fentiek szerint ma már annyira leegyszerűsítve főzök-sütök, hogy több időm legyen másra. Ráadásul sok minden épp megfőzve-sütve is jó, ez a köretes megoldás is. Mi annak idején ecetes szilvát is tettünk el, köretnek hús mellé. Én ugyan nem szerettem ezt nagyon, később anyám se vacakolt már ezzel.

Roza írta...

Igen Isabel, én is igyekszem gyors és egyszerű ételeket főzni. Ugyanígy törekszem arra, hogy mindennek megtaláljam az egyszerűbb formáját - mint ahogyan Te is írod. Pl. én rántást már nagyon régen nem készítek, egyrészt nem egészséges, másrészt egy kevés liszttel való megszórás ugyanazt eredményezi. A kész ételen már senki nem mondja meg, hogy nem rántva lett.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...