A beáztatott cserépbe a lapocka alá is tettem két szelet bacont, arra fektettem a húst. Letakartam és hideg sütőben, 220 fokon elkezdtem sütni. Amikor egy jó óra múlva megnéztem, már volt leve, így azzal megöntözhettem. Maghőt mértem, de még csak 60 és 70 fok között állt be a mutató. Vissza a sütőbe.
Újabb egy óra elteltével a maghő már picit már túl is haladt a sertésnek ajánlott 85 fokon, így kivettem a sütőből, még egyszer megöntöztem és a forró cserépben hagytam pihenni.
A pecsenyelevet leöntöttem róla, majd a húst felszeleteltem.
A pecsenyelevet leszűrtem, forraltam egy kis ideig, amíg szépen besűrűsödött.
Időközben elkészült a petrezselymes burgonya is, úgyhogy a tálalásnak már nem volt akadálya.
A burgonyát a pecsenyemártással, a húst a kökénylekvárral húztam át.
Ez az összeállítás nagyon ízlett mindenkinek. Biztosan gyakrabban fog az étlapunkon szerepelni:)
Az egész lapocka (8 szelet) szénhidráttartalma 4 gramm.
A személyenként 1-1 szeleté 0 , 5 gramm.
1 adag petrezselymes burgonya (kb. 5 karika) szénhidráttartalma 32 , 8 gramm.
A kökénylekvár 10 dkg-ja 69 gramm szénhidrátot tartalmaz.
2 evőkanálnyi mennyiség kb. 4 dkg, szénhidrát tartalma 27 , 6 gramm.
(A pecsenyelé szénhidráttartalma nem kiszámítható, viszont elhagyható.)
A képen szereplő adag szénhidráttartalma: 60 , 9 gramm
Anna baba a húslevesben megfőtt zöldségekből kapott ebédre, csirkehusival és kevéske tésztával. Már próbálom, hogy csak villával nyomkodom össze, de harmadjára már nem tetszett neki:) Éppen csak kibújt elöl két fogacskája, nem is tud még darabosat enni... Visszatérünk a turmixra. Kipróbálom, mennyire fotogén egy babaebéd:))
4 megjegyzés:
Nagyon szeretem a cserépben sült ételeket, annyira finomságos!
Mi is így vagyunk vele:) Most is annyira jól sikerült...:)
Az ilyen ételeket nagyon szeretjük. Én a sült libacomb mellé szoktam fűszeres-boros szilvát készíteni.
A fűszeres-boros szilva nem hangzik rosszul, Lívia:) Majd utánanézek.
Megjegyzés küldése