(2 személyre)
25 dkg sertés comb
3 dkg füstölt kenyérszalonna
15 dkg szeletelt csiperke gomba
15 dkg szeletelt zöldbab
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bors
só
vágott petrezselyemzöld
1 mk. tejföl
5 dkg paradicsom
2 dkg zöldpaprika
2 ek. étolaj
5 dkg száraztészta
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra, a vöröhagymát kisebb kockákra, a zöldbabot 1,5 cm-es darabokra, a sárgarépát és a petrezselymet karikára vágtam. A paradicsomot és a paprikát egészben raktam bele.
A vöröshagymát a kellően felforrósított étolajon, a szalonnával együtt, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a húst és a zöldségeket. Nagy lángon addig pirítottam, amíg levet eresztett. Ekkor felöntöttem 1,2 l. forróvízzel (lehet alaplével is, ha van éppen). Fűszereztem, majd puhulásig főztem. Ekkor beledobtam 5 dkg száraztésztát, amit csak al dente főztem meg.
Tejföllel a tetején és vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaltam.
Az étel szénhidráttartalma 83 , 9 gramm
Tészta nélkül 47 , 9 gramm
1 adag szénhidráttartalma 41 , 95 gramm
Tészta nélkül 23 , 95 gramm
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra, a vöröhagymát kisebb kockákra, a zöldbabot 1,5 cm-es darabokra, a sárgarépát és a petrezselymet karikára vágtam. A paradicsomot és a paprikát egészben raktam bele.
A vöröshagymát a kellően felforrósított étolajon, a szalonnával együtt, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a húst és a zöldségeket. Nagy lángon addig pirítottam, amíg levet eresztett. Ekkor felöntöttem 1,2 l. forróvízzel (lehet alaplével is, ha van éppen). Fűszereztem, majd puhulásig főztem. Ekkor beledobtam 5 dkg száraztésztát, amit csak al dente főztem meg.
Tejföllel a tetején és vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaltam.
Az étel szénhidráttartalma 83 , 9 gramm
Tészta nélkül 47 , 9 gramm
1 adag szénhidráttartalma 41 , 95 gramm
Tészta nélkül 23 , 95 gramm
2 megjegyzés:
Hú de jól néz ki, szívesen megkóstolnám :)!!
Mariám, adnék is szívesen!:)
Megjegyzés küldése