(6 személyre)
1 kg burgonya
0,25 kg darált sertés hús
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2-3 ek. étolaj
2 dl tejföl
2 tojás
petrezselyemzöld
5 dkg trappista sajt
só
bors
őrölt paprika
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a felhevített étolajban, enyhén megsózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Amikor a lecsó elkészült, teszünk rá 1-2 teáskanálnyi őrölt paprikát és borsot. Beletesszük a húst, kevés vizet öntünk rá és puhulásig főzzük. A tűzről levesszük és ekkor beledobjuk az összevágott petrezselyemzöld felét. Amikor már kissé kihűlt, elkeverünk benne 1 egész tojást.
Egy közepes nagyságú tepsit kizsírozunk és a fele burgonyát belekarikázzuk. A tejfölbe belekeverünk 1 egész tojást és óvatosan hozzáöntjük a lecsós ragu szaftját. A burgonyára rákanalazzuk a ragut, erre öntünk egy kevés tejfölt, majd rákarikázzuk a burgonya másik felét.
Amikor ezzel elkészültünk, a tejfölt ráöntjük a burgonyára.
Kicsit hagyjuk pihenni, majd lapáttal 6 nagy kockára vágjuk és tálaljuk.
Adhatunk hozzá salátát, illetve savanyúságot.
1 adag szénhidráttartalma 36 , 3 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése