2014. szeptember 18., csütörtök

Lecsós raguval rakott burgonya

 Hozzávalók:
(6 személyre)

1 kg burgonya
0,25 kg darált sertés hús
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2-3 ek. étolaj
2 dl tejföl
2 tojás
petrezselyemzöld
5 dkg trappista sajt

bors
őrölt paprika
 Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a felhevített étolajban, enyhén megsózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Amikor a lecsó elkészült, teszünk rá 1-2 teáskanálnyi őrölt paprikát és borsot. Beletesszük a húst, kevés vizet öntünk rá és puhulásig főzzük. A tűzről levesszük és ekkor beledobjuk az  összevágott petrezselyemzöld felét. Amikor már kissé kihűlt, elkeverünk benne 1 egész tojást.
Egy közepes nagyságú tepsit kizsírozunk és a fele burgonyát belekarikázzuk. A tejfölbe belekeverünk 1 egész tojást és óvatosan hozzáöntjük a lecsós ragu szaftját. A burgonyára rákanalazzuk a ragut, erre öntünk egy kevés tejfölt, majd rákarikázzuk a burgonya másik felét.
Amikor ezzel elkészültünk, a tejfölt ráöntjük a burgonyára.

 Forró sütőbe téve addig sütjük, amíg a tejföl kissé pirulni nem kezd. Ekkor kivesszük a sütőből és ráreszeljük a sajtot, és megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel.
Kicsit hagyjuk pihenni, majd lapáttal 6 nagy kockára vágjuk és tálaljuk.
Adhatunk hozzá salátát, illetve savanyúságot.
A 6 adag rakott burgonya szénhidráttartalma 217,8 gramm
1 adag szénhidráttartalma 36,3 gramm 







Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...