2014. szeptember 17., szerda

Rozmaringos pirított csirkemell csíkok petrezselymes burgonyával, cseresznye chutneyval

Amikor azon gondolkodtam, mit készítsek ebédre, eredetileg meggychutneyt terveztem. Aztán a fagyasztóban már nem volt olyan egyértelmű, melyik a cseresznye, melyik a meggy. Végül kiderült, cseresznyéből vettem ki. De semmi baj, akkor abból készítem a chutneyt:)

Rozmaringos pirított csirkemell csíkok: 
Hozzávalók:
(2 személyre)

1 fél csirkemell filé csíkokra vágva
1 ek. szójaszósz
1 ek. rozmaringos olaj, vagy apróra vágott rozmaring
chilli szósz
tabasco szósz
őrölt színes bors
reszelt szerecsendió
1 ek. olívaolaj

Elkészítése:

A csirkemell csíkokat a fűszerekkel bepácolom és állni hagyom 1-2 órahosszat. Utána felforrósítok egy serpenyőt, a húst beleöntöm és enyhén pirosra sütöm. Alá nem kell külön olaj, elég az, ami a pácban van.
Köretnek adhatunk rizst, pirított tésztát, vagy - mint jelen esetben én - burgonyát.
Cseresznye chutney: 
Hozzávalók:
(2 személyre)

10 dkg fagyasztott, magozott cseresznye (v. meggy)
1 fél mogyoró hagyma vagy 1 kisebb fej
1 tk. fekete melasz
frissen őrölt fekete bors
1 ek. étolaj

2 ek. balzsamecet
1 mk. chili szósz
késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítése:

A félfőre vágott mogyoróhagymát a felforrósított olajon, gyengén megsózva, fedő alatt üvegesre párolom. Hozzáadom a fűszereket, a balzsamecetet, végül a cseresznyét. Addig főzöm, amíg egészen besűrűsödik. Kóstolás után - ha szükséges - még ízesítem.
(Nem magozott cseresznyéből/meggyből is készíthetjük, csak akkor elkészülése után a magokat ki kell szedegetni.)
Szénhidrát tartalom:
A csirkemellben 1,5-2 gramm van.
10 dkg főtt burgonya (kb. 1 db burgonyából) 32,8 gramm
10 dkg párolt rizs: 27,8 gramm
10 dkg tészta: 30,3 gramm
Cseresznye chutney: 25,2 gramm/2 adag. 1 adag 12,7 gramm
A tányéron látható adag: 47,5 gramm szénhidrátot tartalmaz.

4 megjegyzés:

horimarika írta...

Annyira egyszerű és szép az egész így együtt a tányéron!!! Cseresznye csatnit még nem is hallottam, de miért is ne?! Ki fogom próbálni. Köszönöm!

Roza írta...

Látod Marika, ezzel pont így voltam én is!:) Szilvám nem volt, akkor gondoltam el, miért ne lehetne pl. meggy, vagy cseresznye?:)

Névtelen írta...

Elnézést, de hiányolom a receptből
a címadó rozmaringot.
Mikor és hova teszed?

Roza írta...

Köszi, én is éppen most vettem észre!:)
Máris javítom!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...