Rozmaringos pirított csirkemell csíkok:
Hozzávalók:
(2 személyre)
1 fél csirkemell filé csíkokra vágva
1 ek. szójaszósz
1 ek. rozmaringos olaj, vagy apróra vágott rozmaring
chilli szósz
tabasco szósz
őrölt színes bors
reszelt szerecsendió
1 ek. olívaolaj
Elkészítése:
A csirkemell csíkokat a fűszerekkel bepácolom és állni hagyom 1-2 órahosszat. Utána felforrósítok egy serpenyőt, a húst beleöntöm és enyhén pirosra sütöm. Alá nem kell külön olaj, elég az, ami a pácban van.
Köretnek adhatunk rizst, pirított tésztát, vagy - mint jelen esetben én - burgonyát.
Cseresznye chutney:
Hozzávalók:
(2 személyre)
10 dkg fagyasztott, magozott cseresznye (v. meggy)
1 fél mogyoró hagyma vagy 1 kisebb fej
1 tk. fekete melasz
frissen őrölt fekete bors
1 ek. étolaj
só
2 ek. balzsamecet
1 mk. chili szósz
késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítése:
A félfőre vágott mogyoróhagymát a felforrósított olajon, gyengén megsózva, fedő alatt üvegesre párolom. Hozzáadom a fűszereket, a balzsamecetet, végül a cseresznyét. Addig főzöm, amíg egészen besűrűsödik. Kóstolás után - ha szükséges - még ízesítem.
(Nem magozott cseresznyéből/meggyből is készíthetjük, csak akkor elkészülése után a magokat ki kell szedegetni.)
Szénhidrát tartalom:
A csirkemellben 1,5-2 gramm van.
10 dkg főtt burgonya (kb. 1 db burgonyából) 32,8 gramm
10 dkg párolt rizs: 27,8 gramm
10 dkg tészta: 30,3 gramm
Cseresznye chutney: 25,2 gramm/2 adag. 1 adag 12,7 gramm
A tányéron látható adag: 47,5 gramm szénhidrátot tartalmaz.
4 megjegyzés:
Annyira egyszerű és szép az egész így együtt a tányéron!!! Cseresznye csatnit még nem is hallottam, de miért is ne?! Ki fogom próbálni. Köszönöm!
Látod Marika, ezzel pont így voltam én is!:) Szilvám nem volt, akkor gondoltam el, miért ne lehetne pl. meggy, vagy cseresznye?:)
Elnézést, de hiányolom a receptből
a címadó rozmaringot.
Mikor és hova teszed?
Köszi, én is éppen most vettem észre!:)
Máris javítom!
Megjegyzés küldése