2014. szeptember 30., kedd

Sóska főzelék

A sóska főzelék elkészítési módját - ahogy én készítem - már leírtam, azt még egyszer nem írom le.

Ma az ebédnél kétféle variációban került terítékre a sóska.
Én kemény tojás-karikákkal,
krumpli nélkül,
Péterem sült szalonna taréjjal fogyasztotta kedvencét, szintén krumpli nélkül.
Érdekes, egyőnk sem szereti krumplival:)
Annababa ebédre alma/burgonya főzeléket kapott, parizerrel.
A sóska most nem ízlett neki:( Mikor először készítettem Annának sóskát, akkor cseppnyit édesre ízesítettem. Most nem annyira, mert cél, hogy előbb-utóbb úgy és olyat egyen, mint a család többi tagja. Rászoktatni nem fogom, hogy mindent édesen egyen. Az alma/burgonya viszont eleve édes. Pürésítettem a parizert is, mert ha csak villával szétnyomkodom, akkor kiválogatja a kis nyelvével és kitolja a szájacskájából. Így viszont aranyosan elfogyasztotta:)


8 megjegyzés:

Anikó írta...

...imádom a sóskát de én jó édesen, tejfölösen és bizony főtt krumplival, nagyon jó étel:-))))

Éva írta...

Csatlakozom a sóskát imádók táborához! Csupán sóska, főtt krumplival jöhet de sok!:-))

Roza írta...

Anikó, Éva, egészségetekre. Én maradok a natúr sóskánál:)

Isabel írta...

Gyerekkoromban csak a spenótot és a sóskát ettem meg, na jó, a krumplifőzelék is jöhetett főzelék.
Anyám, így máig én is, mindig cukorral készítette a sóskát. Nyersen is szedegettük a kertből, üdítőként, úgy jól esett. Mikor férjhez mentem, és anyósomnál ettem, majd kiköptem, olyan savanyú volt. Persze, mert ő azért csinálta savanyúnak, mert pörköltet tett a tetejére és galuskát. Én is kedvet kaptam, nagyon jó étel ez a hármas, de én akkor is tettem bele kis cukrot.
Én főtt marhahúshoz is eszem, főtt krumplival. És újabban főzőtejszínnel készítem, nagyon finom selymes lesz tőle.

Roza írta...

Isabel, én is nagyon szeretem nyersen. Egy alkalommal elmeséltem, édesapám annyira savanyúan szerette, hogy mindig le kellett menni réti sóskát szedni, ha sóskát főztek otthon, hogy tuti savanyú legyen. Én a kicsiknek cukrozom meg egy kicsit, hogy megkedveljék. Aztán, ha édesen eszik, az se baj, lényeg, hogy fogyasszák a sóskát is, a spenótot is:)

Anikó írta...

Épp ma kaptam egy nagy zacskóval, elteszem télire üvegbe, de jó lesz akkor is.
Nálunk is van a családban aki natúr, savanyúan szereti:-)))

Isabel írta...

Nem is tudtam, hogy el lehet tenni a sóskát is üvegben. Én nem is babrálnék vele, elég nekem a 30 üveg szilvalekvár, a 40 üveg meggybefőtt. Ezeket imádjuk, el is fogy rendesen, bár ennyit még sose raktam el. Az idei termés jó volt mindenből a sok eső miatt.

Roza írta...

Anikó, az nagyon jó. Én is tennék el, ha kapnék annyit:)

Isabel, szép "termés lett" befőttből!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...