2014. szeptember 26., péntek

Tepsiben sült pácolt csirkecombok vele sült zöldségekkel

Pácolt csirkecombokat már készítettem,
csak akkor nem vele sült zöldségkörettel,
hanem rizskörettel
és szilvás vegyes salátával,
most mogyoróhagymás uborkasaláta volt hozzá.
Annababa ebédje zöldbabfőzelék csirkehusival.
A zöldbabot a csirkehússal együtt tettem fel főni, éppen csak annyi vízben, hogy inkább párolódjanak az alapanyagok. És csak annyi ideig főztem, amíg már azt mondhattam, majdnem puha. Fűszerezése kevéske só, gondolatnyi cukor volt. A végén kapott egy enyhe tejfölös habarást, utána összepasszíroztam.
Annababa szinte mindegyik főzelékjét jól megszórom frissen vágott zöldségzölddel. Ezzel már nem főzöm, amikor elkezdünk enni, csak elkeverem a meleg főzelékkel. 

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Finomakat sütöttél-főztél! Nagyon rendes nagymama vagy :-)

Roza írta...

Katalin, ez már csak így marad. Erre a hátralévő pár évre már minek változtatnék?:)

Éva Jancsi írta...

Nekem is ízlene Annababa ebédje.

Roza írta...

Évike szereted a zöldbabfőzeléket? Vagy gusztának találod Annácska ebédjét?:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...