2014. október 7., kedd

Káposztával töltött paprika - az idei első savanyúságom

A jó múltkor már eldicsekedtem az elég szép paprikatermésünkről... Szép nagy, kövér paprikáink termettek.
Az apróbbakat megettük, a hibásakat lecsó készítésére használtuk fel. A szépeket eltettem, hogy káposztával töltsem meg őket.
Mivel nem 5 literes üvegbe raktam el őket, így sajnos, alig látszik, hogy káposztával töltött, mert vagy felfelé, vagy lefelé néznek, hogy elférjenek az üvegben.
A megszokott  felöltőlé receptemet, amit még Édesanyámtól örököltem, használtam most is a felöltőlé  hidegen való elkészítéséhez.
Az ecetes flakonba a megmaradt levet öntöttem, amit felhasználok, ha a paprikákról a lé nagyon visszahúzódna. 
Most volt az első alkalom, hogy savanyúságot édesítő szerrel (folyékony Süssina) készítettem. De az életmód-váltásba a cukor minimálisra való csökkentése is beletartozik. 
Itt említem meg, hogy a fiatalok is szépen fogynak, már a 10 kg/fő környékén tartanak.
Ők az életmód-váltáson kívül rendszeresen futnak is. Nem sokkal több, mint bő két hónapja kezdtek komolyabban foglalkozni az életmód-váltással.

9 megjegyzés:

Katalin írta...

De szépek az üvegeid :-) Gondolom lassan megtelik már a kamrád a sok eltett finomsággal :-)
Szép lett a paprikatermésed is, Apukámnál is idén nagyon szép húsosak ettek a paprikák, gondolom nekik jót tett a sok eső...

Anikó írta...

Roza gyönyörű lett minden üveged és igenis látszik benne a káposzta, rögtön elfogadnék belőle párat:-))))

Anikó írta...

Roza elmentettem magamnak a savanyúság felöntőlevedet, kérdezem, hogy ízre csemege vagy inkább savanyú, a 40 dkg cukor miatt kérdem????
Látom, hogy ez a hideg felöntőléd, van meleg is azaz forralt???

Névtelen írta...

Az lenne a kérdésem, hogy tartósítószer nem kell a savanyúősághoz? Éva

MJ írta...

Egyik kedvencem. Főleg ha a paprika egy kicsit csípős. Épp csak egy kicsit! :)

Roza írta...

Köszönöm, Katalin! Igen, a sok eső most jót tett a paprikáknak:)

Köszönöm a dicséretet, Anikó!:)
Én mindig ezt a hideg (csemegés inkább) felöntőlevet használom. De felforralt és lehűtött lé.

Kedves Névtelen, nem szoktam tenni bele tartósítószert, de a saját megnyugtatásodra nyugodtan tehetsz bele.

Kedves MJ, a csípős paprikás majd a következő adag lesz, ez a picilány miatt nem csípős. Ő is imádja a savanyúságot:)

Isabel írta...

De, látszik némelyik káposzta a paprikában az üvegen át. Én is nagyon szeretem az ilyesfajta savanyúságot, főleg kicsit csípős almapaprikából. Egyszer én is tettem el vagy tíz üveg savanyúságot, csemegeuborkából. Volt akkoriban egy bizonyos fűszerkeverék erre, mostanában nem figyelem.

Roza írta...

Én saját recept szerint, a megszokott fűszereimmel teszem el a savanyúságot is. Nem szoktam venni bolti ízesítőt. Most meg, hogy életmód-váltás volt nálunk, még a cukrot is lecseréltem:)

Isabel írta...

Erről jut eszembe, én is leginkább Huxol édesítőt használok. Sajnos, az ilyennel édesített lekvárjaimat azóta újra át kellett főzni.
Én is írtam újabb bejegyzést, ha kedved van, nézz be.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...