Az apróbbakat megettük, a hibásakat lecsó készítésére használtuk fel. A szépeket eltettem, hogy káposztával töltsem meg őket.
Mivel nem 5 literes üvegbe raktam el őket, így sajnos, alig látszik, hogy káposztával töltött, mert vagy felfelé, vagy lefelé néznek, hogy elférjenek az üvegben.A megszokott felöltőlé receptemet, amit még Édesanyámtól örököltem, használtam most is a felöltőlé hidegen való elkészítéséhez.
Az ecetes flakonba a megmaradt levet öntöttem, amit felhasználok, ha a paprikákról a lé nagyon visszahúzódna.
Most volt az első alkalom, hogy savanyúságot édesítő szerrel (folyékony Süssina) készítettem. De az életmód-váltásba a cukor minimálisra való csökkentése is beletartozik.
Itt említem meg, hogy a fiatalok is szépen fogynak, már a 10 kg/fő környékén tartanak.
Ők az életmód-váltáson kívül rendszeresen futnak is. Nem sokkal több, mint bő két hónapja kezdtek komolyabban foglalkozni az életmód-váltással.
9 megjegyzés:
De szépek az üvegeid :-) Gondolom lassan megtelik már a kamrád a sok eltett finomsággal :-)
Szép lett a paprikatermésed is, Apukámnál is idén nagyon szép húsosak ettek a paprikák, gondolom nekik jót tett a sok eső...
Roza gyönyörű lett minden üveged és igenis látszik benne a káposzta, rögtön elfogadnék belőle párat:-))))
Roza elmentettem magamnak a savanyúság felöntőlevedet, kérdezem, hogy ízre csemege vagy inkább savanyú, a 40 dkg cukor miatt kérdem????
Látom, hogy ez a hideg felöntőléd, van meleg is azaz forralt???
Az lenne a kérdésem, hogy tartósítószer nem kell a savanyúősághoz? Éva
Egyik kedvencem. Főleg ha a paprika egy kicsit csípős. Épp csak egy kicsit! :)
Köszönöm, Katalin! Igen, a sok eső most jót tett a paprikáknak:)
Köszönöm a dicséretet, Anikó!:)
Én mindig ezt a hideg (csemegés inkább) felöntőlevet használom. De felforralt és lehűtött lé.
Kedves Névtelen, nem szoktam tenni bele tartósítószert, de a saját megnyugtatásodra nyugodtan tehetsz bele.
Kedves MJ, a csípős paprikás majd a következő adag lesz, ez a picilány miatt nem csípős. Ő is imádja a savanyúságot:)
De, látszik némelyik káposzta a paprikában az üvegen át. Én is nagyon szeretem az ilyesfajta savanyúságot, főleg kicsit csípős almapaprikából. Egyszer én is tettem el vagy tíz üveg savanyúságot, csemegeuborkából. Volt akkoriban egy bizonyos fűszerkeverék erre, mostanában nem figyelem.
Én saját recept szerint, a megszokott fűszereimmel teszem el a savanyúságot is. Nem szoktam venni bolti ízesítőt. Most meg, hogy életmód-váltás volt nálunk, még a cukrot is lecseréltem:)
Erről jut eszembe, én is leginkább Huxol édesítőt használok. Sajnos, az ilyennel édesített lekvárjaimat azóta újra át kellett főzni.
Én is írtam újabb bejegyzést, ha kedved van, nézz be.
Megjegyzés küldése