Oldalmegjelenítések:

2014. október 9., csütörtök

Sütőtökös fasírt párolt kelbimbóval és sült tök kockákkal, friss kerti salátával

Remek, hogy van sütőtök...:) Most mindenféle ételeket és süteményt készíthetünk belőle.
Én már rá is kattantam:) 
Ma az ebéd Sütőtökös fasírt párolt kelbimbóval és sült tök kockákkal,  friss kerti salátával. A friss kerti saláta gyermekláncfű és zsenge tyúkhúr keveréke:) De nagyon finom!
A sütőtökös fasírt hozzávalói:
(2 főre)

kb. 20 dkg sült tök (tegnapról maradt)
1 szelet maradék kirántott hús
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
frissen őrölt bors
csipetnyi só
vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:

A maradék kirántott húst (természetesen 10-15 dkg-nyi darált húsból is készíthetjük, esetleg maradék főtt húsból, kinek mi van otthon) ledaráltam. Fokhagyma nyomón hozzányomtam a gerezd fokhagymát, lebőröztem a sült tököt és a belét villával összenyomkodtam, majd a húshoz adtam. Frissen őrölt borssal és csipetnyi sóval ízesítettem, megszórtam vágott petrezselyemzölddel, majd beleütöttem egy tojást. Alaposan összedolgoztam.
Kevés olajat felforrósítottam, a masszából kézzel kis  gombócokat formáltam, zsemlemorzsába meghempergettem és lassú tűzön szép pirosra sütöttem.
Köretnek a mintegy 15 dkg-nyi kelbimbót kevés sóval és gondolatnyi édesítővel ízesített vízben megpároltam. A sült tököt felkockáztam, majd tálalás előtt kicsit átmelegítettem a mikróban.
 Friss kerti saláta hozzávalói:

1 marék zsenge gyermekláncfű levél
1 marék zsenge tyúkhúr
kevés bianco balzsamecet

 Semmi mást, csak egy kevés bianco balzsamecetet szórtam rá, közvetlenül fogyasztás előtt. Kissé összeforgattam és már lehetett is fogyasztani.
Természetesen más salátával, más körettel is elkészíthetjük, nekem ma ehhez volt kedvem:)
1 adag szénhidráttartalma kb. 31 , 9 gramm (tyúkhúr szénhidráttartalmát nem találtam!)

2 megjegyzés:

Isabel írta...

Imádom a sütőtököt, de én újabban úgy, hogy van, persze megmosva, beteszem a sütőbe. Utána pillanatok alatt lehajazható a héja, a többit már csak enni kell. Ez a "lusta háziasszony" módszere, aki utóbbi időben én lettem.
Szoktam még krumplival, répával együtt sütni, lepirítom aztán, és jöhet hozzá a savanyúság. Mert hús nem mindig kell.

Roza írta...

Mindig tanul az ember:) Nem rossz módszer,Isabel.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...