2014. október 26., vasárnap

Tepsis zöldségek csirkecombbal, vegyes salátával

A receptet Limaránál olvastam. Ámbár korábban hasonlót magam is készítettem...
Hozzávalók:

6 kisebb csirkefelsőcomb
kb. 80 dkg újburgonya (jó a régi is)
3 szál újrépa
3 lilahagyma cikkekre vágva
1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve
10 dkg kockázott baconszalonna (nekem most nem volt)
friss kakukkfű, rozmaring
fél citrom
só, bors
olívaolaj

Elkészítése:

Megtisztítom az összes zöldséget, a krumplit, ha régi, kockára vágom. A répát vastagabb szeletekre, stb.. Nagyon finom benne a gomba, általában az sem marad ki, vagy a cukkíni, padlizsán, koktélparadicsom is. Mindet egy nagy tálba teszem, megsózom, borsozom, rádobom a friss zöldfűszereket, meglocsolom egy fél citrom levével és annyi olívaolajjal, ami épp csak körbevonja őket.
A sütőtepsit kibélelem sütőpapírral, beleöntöm az előkészített zöldségeket, egyenletesen elterítem. A visszamaradt ízes páclében megforgatom a husikat, még sózom, borsozom, majd a zöldségek közé ültetem őket, tetejükre szórom a bacon kockákat, ettől kap egy kis füstös ízt, ami nagyon jót tesz neki. 220 fokos sütőben sütöm kb. 50-60 percig, vagy míg jó ropogós lesz.

Friss, ropogós salátával, vagy savanyúsággal tálalom.


2 megjegyzés:

Isabel írta...

csodásak ezek a kaják:-) most csak jöttem mondani, hogy egy ideig nem leszek, be kell feküdnöm egy kis rehabilitációra a Rókusba, ott meg nincs internet. addig is minden jót és szépet neked. Ha be tudsz menni Holdgyöngyhöz (ha másképp nem, blogomon át), írd meg neki is ezt (én nem tudok hozzá beírni).
Puszi, jó főzéseket, Isabel

Roza írta...

Kedves Isabel, jó pihenést és jobbulást!
Természetesen megírom Holdgyöngynek.
Puszillak és várlak vissza!!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...