A vékonyra vágott karajszeleteket bepácoltam. Ízlés szerint alakítottam ki a pác ízvilágát. Tettem bele mézet, tabasco szószt, borsot, dijoni mustárt, csípős curryt, őrölt chilit, vasabi pastát, őrölt gyömbért, ketchupot, szója szószt és chilis olajat. A végére egy édes-csípős, pikáns pác kerekedett belőle, kb. 1,5 dl-nyi. A karajszeleteket mielőtt mind a két oldalukat bekentem volna, gyengén megsóztam. A bekent húst szobahőmérsékleten néhány órát állni hagytam.
A sütőtök mintegy 2 kg-os volt. Megtisztítottam a héjától, kivájtam a magját és másfél cm széles karikákat vágtam belőle. Utána hasonló méretű daraboka vágtam.Egy tepsibe sütőpapírt terítettem, gyengén megolajoztam és szétterítettem benne a tökdarabokat. A tetejét is megszórtam egy kevés olajjal, majd 220 fokos sütőben addig sütöttem - néha óvatosan megkevergetve - amíg meg nem puhult a tök.
Egy teflonos serpenyőben kevés olajat forrósítottam, beleraktam a hússzeleteket, majd a maradék pácot is ráöntöttem. Lefedve közepes lángon addig sütöttem, amíg a hús puha és szép piros nem lett.
Ekkor kiszedtem a húst a serpenyőből, a visszamaradt szafthoz öntöttem egy kevés forró vizet, hogy a keletkezett pörkanyagokat is felszedje az aljáról, majd kis ideig forraltam, amíg finom, sűrű mártás keletkezett. Tálaláskor a sült tökkel és a mártással körítettem a húsokat. A tököt bőven megszórtam frissen vágott petrezselyemzölddel.
Egy adag (2 szelet, kb. 20 dkg) pácolt karaj szénhidráttartalma: 0 , 9 gramm
A mártás szénhidráttartalma cca. 1 , 2 gramm
Egy adag szénhidráttartalma összesen: 35 , 1 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése