Oldalmegjelenítések:

2014. december 6., szombat

Karácsonyi készülődés

Az egész Mikulással kezdődik... akkor még ugyan viszonylag kicsi a probléma. Még kezelhető és megoldható. Ezzel különösebben nem is foglalkozom.
(sufferingrainbow.blogspot.com)

Végre, egyszer időben kiderült, hogy karácsony első napja (25-e) lesz az enyém. Nem szeretem, ha karácsony második napján jönnek a gyerekek. Akkor két nap is főzök. Lévén, hogy karácsonykor nem fogok másnapos ételt adni. Ha első nap jönnek, akkor a második nap pihenős:))

Tyúkhúsleves az tuti, hogy lesz. Meg rántott szelet. Édesburgonyából és lila burgonyából készül az egyik köret. De szereztettem be avokádót és gránátalmát is. Többféle dologra használhatóak... A vásárlásból - lista szerint - vannak még vissza fontos dolgok, amikorra kell, azok is meglesznek. Balzsamecet, ilyesmi.

A legfőbb  gondom a süteményekkel van. A gyerekek miatt sok-sok mézeskalács kell. Még ez is rendben van. De a felnőttek! Aki nem fogyózik, az enne mindenféle finomságot. De aki odafigyel az étkezésére, azt felesleges kitenni mindenféle kísértésnek. De ő is hadd egyen finomat. Nem, itt nem paleosra gondolok, rendes süteményre, ami nem árt sokat. Úgy kellene, hogy legyen többféle, de mindegyikből kevés. Hogy ne maradjon túlságosan sok, amire rá lehet járni. Ha az ember ragaszkodik az életmód-változtatásához és még eredményeket is ért el, kár lenne nagy kísértésekbe esni. Mert milyen az emberi természet? "Ez az egy szelet nem fog megártani..." Igen, és mindig csak egy szelet!:) De majd a Norbi ajánlások között körülnézünk!:)

Közben kiderült Lacifiam a Zsozsóka szülinapjára készített túrótorta után áhítozik:)
Kétségtelenül nagyon finom, szívesen megsütöm, ill. elkészítem.

Az ajándékokról is essen néhány szó: szigorúan csak az unokák kapnak... A nagyok komolyabbat, a kicsik még azt amit szeretnének. Annácska meg még örül mindennek.
A család távolabbi tagjai, mint Tesóm és Mariann, szokás szerint az általam készített hagymacsatnit, kökénylekvárt, meg egyéb finomságokat kapják, ünnepélyesre fazonírozva.
A legfőbb gondok mindig anyagi oldalról érkeznek. Különösen nekem:( Sajnos, lassan elseper ez a probléma. Óh, pedig mennyire szerettem a karácsonyt!! Az igaz, hogy a karácsonyi csodára még mindig várok, de amíg ez nem rajtam múlik, addig az életem már ezzel is fog eltelni.

De gond ide, gond oda, egy biztos! Karácsony este, mint minden évben, az idén is kigyúl a vezérlő csillag, elindulnak a Háromkirályok, és megszületik a Megváltó...
(kép: b.weinacht)

6 megjegyzés:

Isabel írta...

az én karácsonyom még firlefáncosabb, már évek óta. Egyik "vejemmel" nem vagyok jóba, úgyhogy csak a lányom jön meg az unoka. Most kérdés, megszül-e akkorra Judit, mert akkor biztosan nem jön. Nincs kocsijuk, amúgy meg nagyon fárasztó. Viszont én sem megyek hozzájuk, előbb említett okok miatt.
A másik lányom meg a párja, szintén idézőjeles "vejem" vagy nemvejem jön első nap ebédre. Mostanában már kicsit fárasztó nekem ez a vendéglősdi, de csak azért, mert csak ünnepen jönnek, kijövök a gyakorlatból.
Az idézőjel a vejeknél azért van, mert egyik sincs megházasodva papíron, bár Judit már 14 éve együtt él, Anikó meg háro vagy négy.

Roza írta...

Kedves Isabel, a papírnak semmi jelentősége nincs.
Remélem, azért kellemes karácsonyod lesz.

Lívia írta...

Kedves Roza nagyon jól összefoglaltad a terveidet, tennivalóidat. Azt hiszem így vagyunk ezzel mindnyájan. Aki vendégeket fogad, és egyszerre többet, annak a háziasszonynak igencsak sok dolga van, és nagyon fárasztó. Mi sem adunk már felnőttek egymásnak ajándékot csak a gyerekeknek. Nem lehet azt bírni anyagilag. Finomságokat terveztél, biztos kellemes lesz a családi együttlétetek karácsonykor.

Roza írta...

Líviám, nekem már az a legnagyobb ajándék, ha együtt van a család és mindenki boldog. Ehhez van egy finom ebéd, gyerekeknek ajándék...:)

Kati írta...

Drága Roza, én is már alig várom, hogy a családdal lehessek:) Nektek Áldott Adventet kívánok, puszillak :)

Roza írta...

Katikám, kívánom, hogy mihamarabb lehessél a családoddal! Puszillak!!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...