2014. december 3., szerda

Sárgaborsó gulyás.

Ma szívem szerint babgulyást főztem volna, de két ok miatt is meggondoltam magamat: Nem biztos, hogy Annácska gyomrocskájának jót tesz a bab, amúgy meg nem is áztattam be az este. Ki tudja, meddig főne?
Akkor jutott eszembe, hogy a múltkor mennyire ízlett Annácskának a sárgaborsó főzelék... Nosza, máris összeállt a fejemben, hogy sárgaborsó gulyát készítek.
Úgy készült, mint a babgulyás, csak sárgaborsóból. És Annácskának nem csak a saját része, az enyém is nagyon ízlett!:) Nem volt baj, hogy nem volt villával egy kicsit összeaprítva a benne levő:)
A füstölt íz sem zavarta. Tettem bele - a csirkemell mellé - egy darabka füstölt oldalast is.

2 megjegyzés:

Isabel írta...

Nos, hát ide meg azt írtam, hogy a füstölt íz csak jót tesz a sárgaborsónak, persze anélkül is megehető. Ha néha eszembe jut, csinálok.
Csináltál már dahlt? ez egy citrommal készült sárgaborsós recept, nagyon finom. Az a lényege, hogy egyben maradnak a borsószemecskék. Sajnos, valahova elkallódott a receptje, ezt egy krisnás cikkben olvastam, nagyon régen.

Roza írta...

Nem lehet rossz. A neten biztosan fent van.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...