Az étel alapötletét ITT olvastam. Megtetszett, aztán kis változtatással elkészítettem a saját verziómat.
Hozzávalók:(4 személyre)
8 szelet karaj
1 ü. világos sör
néhány ág rozmaring
bors
só
1-2 ek. étolaj
Elkészítése:
A karajszeleteket sóztam, borsoztam, majd egy tepsiben, melyet étolajjal körbekentem, elhelyeztem őket úgy, hogy a rozmaringból közéjük és a tetejükre is jusson. Ráöntöttem az üveg sör felét és 220 fokos sütőben, először bevizezett sütőpapírral letakarva (a sütőpapírt a húsokra kell igazítani közvetlenül), kb. fél óráig sütöttem. Ekkor levettem a sütőpapírt, megforgattam a húsokat és mivel bőségesen volt rajta lé, kissé mérsékelt lángon, már takaratlanul sütöttem. Időnként megfordítottam a húsokat, hogy mindkét oldaluk szépen piruljon. Amikorra a hús megpuhult, a folyadék is elpárolgott, csak egy sűrű, finom szaft maradt a húsok alatt. A húsokat és a rozmaring ágakat kivettem, a szafthoz adtam 2 ek-nyi vajat, majd fent a lángon kevergetve még sűrítettem rajta. Aki nem ügyel annyira az étkezésére, az ezzel a szafttal meglocsolhatja tálaláskor a húst és a köretet.
Köretnek párolt rizst és vegyes párolt zöldségeket készítettem.
Tálalásnál a rizst bőven megszórtam frissen vágott petrezselyemzölddel.
4 megjegyzés:
Még karaj nélkül is csodás étel! Sokszor eszem csak ilyet.
Régen jártál nálam, vannak újdonságaim...
Köszönöm, kedves Isabel. Sajnos nem igen volt időm, mint olvashattad, picikém több napos hasmenésben szenvedett és ez engem is megviselt.
De megyek, megnézlek:)
Rozika nagyon guszta.
Évikém bocsi, hogy anno nem vettem észre a hozzászólásodat:(
Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése