2014. december 15., hétfő

Sörben sült karaj rizzsel, párolt zöldségekkel

Az étel alapötletét ITT olvastam. Megtetszett, aztán kis változtatással elkészítettem a saját verziómat.
Hozzávalók:
(4 személyre)

8 szelet karaj
1 ü. világos sör
néhány ág rozmaring
bors

1-2 ek. étolaj
Elkészítése:

A karajszeleteket sóztam, borsoztam, majd egy tepsiben, melyet étolajjal körbekentem, elhelyeztem őket úgy, hogy a rozmaringból közéjük és a tetejükre is jusson. Ráöntöttem az üveg sör felét és 220 fokos sütőben, először bevizezett sütőpapírral letakarva (a sütőpapírt a húsokra kell igazítani közvetlenül), kb. fél óráig sütöttem. Ekkor levettem a sütőpapírt, megforgattam a húsokat és mivel bőségesen volt rajta lé, kissé mérsékelt lángon, már takaratlanul sütöttem. Időnként megfordítottam a húsokat, hogy mindkét oldaluk szépen piruljon. Amikorra a hús megpuhult, a folyadék is elpárolgott, csak egy sűrű, finom szaft maradt a húsok alatt. A húsokat és a rozmaring ágakat kivettem, a szafthoz adtam 2 ek-nyi vajat, majd fent a lángon kevergetve még sűrítettem rajta. Aki nem ügyel annyira az étkezésére, az ezzel a szafttal meglocsolhatja tálaláskor a húst és a köretet.
Köretnek párolt rizst és vegyes párolt zöldségeket készítettem.
Tálalásnál a rizst bőven megszórtam frissen vágott petrezselyemzölddel.

4 megjegyzés:

Isabel írta...

Még karaj nélkül is csodás étel! Sokszor eszem csak ilyet.
Régen jártál nálam, vannak újdonságaim...

Roza írta...

Köszönöm, kedves Isabel. Sajnos nem igen volt időm, mint olvashattad, picikém több napos hasmenésben szenvedett és ez engem is megviselt.
De megyek, megnézlek:)

Éva Jancsi írta...

Rozika nagyon guszta.

Roza írta...

Évikém bocsi, hogy anno nem vettem észre a hozzászólásodat:(
Köszönöm szépen!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...