Oldalmegjelenítések:

2015. január 13., kedd

Kocsonya

Sziasztok, újra itt vagyok. Csak négy napot voltam a kórházban végül - egyáltalán nem bánom -, a beavatkozás helyett áprilisig még kipróbál egy gyógyszert rajtam a kezelőorvosom. Ha ez javít az állapotomon, akkor egyenlőre megúszom a pacemakert, ha nem...
Egyébként (csak emlékeztetve, aki elfelejtette volna, 2011-ben 97 kg-mal kezdtem el
szénhidrátszegény diétát, mert diabeteszes lettem. Igaz, "csak" tablettás, de ha az ember nincs észnél, könnyen kapja azon magát, hogy már az inzulint kell magába böködnie. Nos, én ezt semmi pénzért sem szerettem volna és szénhidrátszegény diétával kb. 2 év alatt lefogytam 27 kg-ot. Nagy igyekezettel voltam, hogy ezt meg is tudjam tartani. Kb. 2-3 kg az, ami lemegy-feljön. De ez szerintem mindenkinél így van, aki nem foglalkozik ezzel, mert egészséges, azzal is. Szerencsére mindig visszamegy. És nagyon örültem, hogy felvételkor a kórházban 69 kg-ot mutatott a mérleg. Nagyon büszke voltam magamra. Cukorprofilt is készítettek egy nap, akkor úgy alakult a cukrom, hogy az éhgyomri 4,2 volt, a reggeli után 2  órával mért az 5,6, az ebéd után 2 órával mért 5,2 és a vacsora után 2 órával mért az 6,2 chgramm volt. Meg lettem dicsérve!:))

Még mielőtt elmentem, főztem kocsonyát. Sajnos, amikor kitálaltam, elfelejtettem lefényképezni. Másnap, már megkocsonyásodva, párás tálkában nem mutat olyan szépen.
Hajszálvékony zsírréteg fedi, kellemesen csípős és ez az adag éppen a sertés fülét tartalmazza, amit én szeretek nagyon:))
A legérdekesebb az volt, hogy az összes unokáim közül a csöppnyi Annának ízlik csak a kocsonya:) A nagyon közül van, amelyik még életében sem kóstolta meg, de ő nem szereti... Annácska az igen!:)

13 megjegyzés:

Lívia írta...

Roza nagyon örülök, hogy nem lett beavatkozás, és reménykedjünk, hogy később sem lesz rá szükség. Tényleg nagyon dicséretes ahogy lefogytál és tartod azt a súlyt amit elértél, meg az is dicséretes, hogy így a vércukor értékeid is nagyon jók. Azt kívánom, hogy csak így tovább még sokáig a családod örömére, és persze mi is szeretünk, és örülünk Neked, és Veled.

Katalin írta...

Örülök hogy máris itt vagy! Ezek szerint nem volt olyan súlyos, hogy mégsem kell operálni. Látod, csak leírom hogy várlak vissza, és már itt is vagy :-)
Nagy erő kellett a fogyásodhoz, és látod az is sikerült.
Én is fogytam a kórházban, kb. 7 kg-ot, szerencsére azóta is tartom az 57-58 kg-ot, ami nagyon jó nekem, sokkal jobban érzem magam ez a pár kiló nélkül :-) igaz nem is eszem sokat, mondhatnám nagyon keveset, az egyik gyógyszeremre rá is van írva mellékhatásként az étvágytalanság. Úgyhogy minden erőfeszítés nélkül sikerül karcsúbb lennem :-)
A kocsonyád finom lehet, mi is ettünk otthon apukámnál, az ünnepek alatt.

Roza írta...

Lívia, Katalin, köszönöm szépen a kedves szavaitokat! Nagyon jólesik így visszajönni!

Éva írta...

Nagyon örülök hogy ilyen hamar visszajöttél! Kitartás biztos jó lesz ez a gyógyszer és akkor nem kell tovább izgulnod! Kocsonyádat kicsit megkívántam én is nagyon szeretem a disznó fülét:-))

Roza írta...

Tényleg, Évike?:) Azt hittem, csak nekem van ilyen fura ízlésem:))

csipike írta...

Nagyon örülök, hogy újra itt! :-) Én bíz sorba álltam volna a kocsonyáért! Karácsonykor mondtam Keresztanyunak, feltétlen szóljon ha főz, mert megyek enni. A mi családunk is megeszi fülét, meg mindent ami belefő ;-)

Gabriella írta...

Sajnálattal olvasom, hogy nem indult jól ez az éved, viszont örülök, hogy a végén jó hírekkel szolgáltál.
A kocsonyát imádom, bár bevallom, én nem szoktam főzni, csak Anyukám, mert a családomban egyedül én eszem meg. A szüleim viszont szeretik, és egy tálkával mindig kapok tőlük. :)

Anikó írta...

Roza, jó hogy itt vagy megint, meglátod nem lesz semmi baj.
A kocsonyád kinézetével semmi baj, pont ilyennek kell lennie, én ugyan csak a körmöt és a sovány húst szeretem benne, de hát tudod ízlések és pofonok...
Most jövök ki egy vírusfertőzésből, még köhögök, meg gyenge vagyok, azért is csak most vettem észre, hogy újra vagy:-)))
Puszillak sok szeretettel:-))))

Roza írta...

Csipike, mert ugye, finomak is ezek az alkatrészek. De van, aki erősen idegenkedik tőle.

Gabriellám, arról nem beszélve, hogy az óév utolsó napján tudtam meg, mik a tervei velem a főorvosnak...

Anikó, jobbulást kívánok! A menyeim nekem is csak a sovány húst kérik a kocsonyájukba:)

Ani írta...

Nagyon örülök, hogy hazaengedtek.Remélem, ezentúl is megleszel pacemaker nélkül.

Mrita írta...

Örülök, hogy itt vagy és nem kellett a beavatkozás. Reméljük, hogy nem is lesz rá szükség. A kocsonyád nagyon guszta.

martinelli írta...

Örülök, hogy megúsztad és jól vagy. Gratulálok az elért eredményhez és kitartást kívánok a továbbiakhoz. A 2 - 3 kg le s fel teljesen normális, ez a tulajdonképpeni súlytartás. Olyan, hogy valaki állandóan ugyanannyi kiló, gyakorlatilag nincs.
Ügyes vagy Roza, nagyon büszke vagyok Rád! :)

Roza írta...

Ani kedves, én megleszek...:))

Rita, köszönöm.

Martinelli, nagyon jólesik, hogy büszke vagy rám!:)
Köszönöm:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...