Pácolt tengeri halfilé
Hozzávalók:
(2 személyre)
2 db fehér húsú tengeri halfilé (kb. 60 dkg)
1 citrom leve
liszt
őrölt paprika
őrölt paprika
3-4 ek. étolaj
Elkészítése:
A halfilékre csavarjuk 1 citrom levét és minél tovább, akár egy fél délelőtt is, állni hagyjuk benne. A citromos pácból kivéve lecsöpögtetjük, majd a lisztbe keverjük az őrölt paprikát és a halfilét megforgatjuk benne. Egy serpenyőben felforrósítjuk az étolajat, a halfiléket beletesszük és szép pirosra sütjük.
Az olajból kivéve melegen tartjuk.
Sült hagymás gomba
Hozzávalók:
(2 személyre)
20 dkg szeletelt csiperke gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
fél citrom reszelt héja
fél citrom reszelt héja
2 ek. étolaj
só
bors
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majt a felforrósított étolajba téve, gyengén megsózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gomát. Borsozzuk, majd fedő alatt addig sütjük, amíg a gomba megpuhul. (Folyadék ne maradjon a gomba alatt.) Elkeverjük fél citrom reszelt héjával és melegen tartjuk.
Párolt sütőtökHozzávalók:
(2 személyre)
40 dkg sütőtök, kis kockákra vágva
só
Elkészítése:
A sütőtököt kb. 1-1,5 dl vízben, enyhén megsózva puhára pároljuk. Ha esetleg még van alatta folyadék, az óvatosan öntsük le róla.
Ecetes tyúkhúr
Hozzávalók:
(2 személyre)
2 marék tyúkhúr (a tyúkhúrnak kb. 2-3 cm-es vége)
1 dl víz
1 ek. cukornak megfelelő édesítő
1 mk. só
1 ek. 10 %-os ecet
Elkészítése:
A vízbe tesszük az édesítőt, a sót, az ecetet és addig kevergetjük, amíg a só feloldódik, ha nem folyékony az édesítő, amíg az elolvad.
A megmosott tyúkhúrra öntjük, kissé megforgatjuk a lében, majd tálalunk.
1 adag szénhidráttartalma 41 , 2 gramm
2 megjegyzés:
De guszta tálalás,jöhetne :-)
Katikám, most elfogyott, majd legközelebb:))
Megjegyzés küldése