Tegnap közvetlen ebéd után bementem a városba, Annácska sem volt itthon, ezért választottam ezt a gyors és finom ételt.
A kínait mindig is szerettem, de ha rátaláltam egy kedvemre való zacskós alapra, akkor jobban megérte, mintha a kínaiban vettem volna az ebédemet.
Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg csirkemell filé
1 db sárgarépa (10 dkg)
1 db vöröshagyma (10 dkg)
20 dkg rizs
4 dl víz
1,5 ek. étolaj (20 ml)
Elkészítése:
A vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon hirtelen pirítsuk aranysárgára az olajon.
Adjuk hozzá a nagy kockákra vágott vöröshagymát és a vékony csíkokra szeletelt sárgarépát. Folyamatosan kevergetve pirítsuk erős lángon 3-4 percig.
A zacskós alapot keverjük el 4 dl hideg vízzel, majd öntsük a zöldséges húsra és lassú, közepes lángon, időnként megkevergetve, fedő nélkül pároljuk tovább, 5-8 percig.
Tálaljuk párolt rizzsel.
1 adag szénhidráttartalma: 48 gramm. Egyáltalán nem vészes:)
2 megjegyzés:
De nagyon megkívántam guszta és imádom a csípős finomságokat! Ez a fűszerkeverék Maggi vagy Knoor termék?
Knorr, Évike. Szecsuáni csípős csirke fix.:)
Megjegyzés küldése