2015. január 14., szerda

Zöldborsós sertéspörkölt tarhonyával

 Hozzávalók:

Mint a sertéspörköltnél
20 dkg zöldborsó
10 dkg tarhonya
Elkészítése:

Ugyanúgy készítem, mint a sertéspörköltet, de a hússal együtt beledobom a zöldborsót is. A tarhonyát egészen a végén, amikor már úgy találom, hogy kb. 5-10 perc és megpuhult a pörkölt, akkor teszem bele.
A zöldborsótól már eleve tartalmasabb, el lehet hagyni a tészta köretet.
De ha hiányzik valakinek mégis a tészta, akkor ezt hivatott pótolni a tarhonya.
Nem számoltam még ki, de szénhidráttartalma így is bőven alatta marad a tésztaköretes sertéspörköltnek.
 Annácska is ezt ebédelte, már van 4 és fél fogacskája, elég villával szétnyomkodni pl. a borsót, a húst is kicsit összeaprózni. Már rág aranyosan, de azért jobb, ha nem egészben nyeli le az ételét:)
1 adag sertéspörkölt szénhidráttartalma 0,7 gramm
Az egy adagra jutó zöldborsó szénhidráttartalma  7 gramm
Egy adagra jutó tarhonya szénhidráttartalma  17,7 gramm
1 adag zöldborsós sertéspörkölt tarhonyával 25,4 gramm szénhidrátot tartalmaz. Csak borsóval fogyasztva jelentősen csökkenthető a szénhidráttartalom.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon jól hangzik, puszillak Rozam :)

Roza írta...

Szia Kati! De örülök, hogy benéztél hozzám!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...