Hozzávalók:
Mint a sertéspörköltnél
20 dkg zöldborsó
10 dkg tarhonya
Elkészítése:
Ugyanúgy készítem, mint a sertéspörköltet, de a hússal együtt beledobom a zöldborsót is. A tarhonyát egészen a végén, amikor már úgy találom, hogy kb. 5-10 perc és megpuhult a pörkölt, akkor teszem bele.
A zöldborsótól már eleve tartalmasabb, el lehet hagyni a tészta köretet.
De ha hiányzik valakinek mégis a tészta, akkor ezt hivatott pótolni a tarhonya.
Nem számoltam még ki, de szénhidráttartalma így is bőven alatta marad a tésztaköretes sertéspörköltnek.
Annácska is ezt ebédelte, már van 4 és fél fogacskája, elég villával szétnyomkodni pl. a borsót, a húst is kicsit összeaprózni. Már rág aranyosan, de azért jobb, ha nem egészben nyeli le az ételét:)
1 adag sertéspörkölt szénhidráttartalma 0,7 gramm
Az egy adagra jutó zöldborsó szénhidráttartalma 7 gramm
Egy adagra jutó tarhonya szénhidráttartalma 17,7 gramm
1 adag zöldborsós sertéspörkölt tarhonyával 25,4 gramm szénhidrátot tartalmaz. Csak borsóval fogyasztva jelentősen csökkenthető a szénhidráttartalom.
2 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, puszillak Rozam :)
Szia Kati! De örülök, hogy benéztél hozzám!:)
Megjegyzés küldése