2015. február 14., szombat

Farsang - Kanalas fánk

Kétségtelenül farsang van... Most kanalas fánk az, amivel jelképezzük ezt a vidám időszakot. Mivel az új étkezési szokásainkkal nem igazán fér össze, csak fele adagot készítettem. Így 14 db lett és vagyunk 5-en...
 Küllemében hasonlít az "egérkének" nevezett, égetett tésztából sütött fánkra, de ez kelt tésztából készült.
Most finom, házi baracklekvárral tálaltam, de a recept után szereplő "boszorkányhab" is nagyon finom hozzá.
(Azt most meg fogom nézni, hogy mindig csak emlegetem-e a boszorkányhabot, vagy van beposztolva olyan fánk, aminek az a kísérője:)
Szénhidrát tartalma 1 db fánknak:  15,8 gramm (fél adagból készítve!)

Egyetlen beposztolt kanalas fánk (érdekes, mindig kanalas fánkokat sütöttem eddig is:) van, aminek boszorkányhab a kísérője, a képet megmutatom róla.

2 megjegyzés:

MJ írta...

Nálunk is volt fánk a hétvégén, csak csöröge. Tudja manó miért, de én azt jobban szeretem. :)

Roza írta...

El is hiszem:) Én is azt szerettem volna sütni, de kevés tojás volt itthon. A csörögéhez pedig min. 5 kellett volna, ehhez 1 is elég volt.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...