Csípős, sült csirkeszárny:
Hozzávalók:(4 személyre)
8 db csirkeszárny
Tabasco szósz
szójaszósz
Worchestershire szósz
3-4 ek. olívaolaj
őrölt gyömbér
őrölt bors
só
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat tisztítás után a fűszerekkel bepácoltam és pár órát állni hagytam. Egy serpenyőbe kb. 1 ek-nyi étolajat öntöttem, majd amikor felforrósodott, beleraktam a csirkeszárnyakat, a maradék pácot is ráöntöttem és lefedve, erős lángon puhulásig pirítottam, mindkét oldalát.
Sütőtök-csicsóka tócsni:
Hozzávalók:
0,5 kg sütőtök
0,25 kg csicsóka
2 ek. liszt
1 egész tojás
só
bors
vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tisztított sütőtököt és csicsókát is nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A fűszereket, a lisztet és a tojást hozzáadtam, jól elkevertem, majd belekevertem a petrezselyemzöldet is.
Egy serpenyőben 4-5 ek-nyi étolajat forrósítottam és evőkanállal kis halmokat tettem a masszából, amit kissé szétlapítottam, majd mindkét oldalát pirosra sütöttem.
Tálalásnál hagyományos (ecet, só, cukor, víz) salátalébe mártott tyúkhúr-gyermekláncfű salátával tálaltam.
6 megjegyzés:
It looks delicious!
xox
Lenya
FashionDreams&Lifestyle
Thank you, Lenya!:)
Ez a tökös tócsni nagyon tetszik, eddig csak krumplisat sütöttem.
Így is nagyon finom, vagy akár almával...:)
S milyen egészséges minden. Puszi :)
Köszönöm Kati!:) Puszillak!
Megjegyzés küldése